KözéletVideo365

Gépkarabéllyal biztosította a migránsoknak a határátkelést egy férfi Röszkénél (videóval)

2023. szeptember 22-én 6 óra után pár perccel figyelt fel a térfigyelő kamerarendszert kezelő operátor Röszke térségében egy Szerbia felől az ideiglenes biztonsági határzár kerítései között létesített manőverútra létrán átmászó férfire – kezdte a nem mindennapi közleményt egy videóval szemléltetve az ORFK Kommunikációs Szolgálata, akik azt is kiemelték, hogy a férfi egy gépkarabéllyal biztosította az illegális határátlépők átkelését a helyszínen.

Mint kiemelték, a férfi megállt a manőverúton, leemelt a válláról egy gépkarabélyt és annak fedezetével biztosította az utána érkező 13 illegális migránsnak a határzáron történő átjutást – a közelben nem voltak a helyszínre irányítható járőrök, ugyanabban az időben egy kicsit távolabb két másik illegális migráns csoportot tartóztattak fel.

A FEGYVERES VISSZAMÁSZOTT SZERBIÁBA, A TÖBBIEKET PEDIG ELFOGTÁK A RENDŐRÖK

A rendőrség közleménye szerint a csoport átjutását követően a fegyveres „biztosító” a létrán visszamászott Szerbiába, a rendőrök pedig nem sokkal később a határtól mintegy fél kilométerre feltartóztatták, és a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz a 13 illegális migránst.

Legutóbb egyébként a hétvégén történt baleset, amit egy embercsempész okozott a vármegyénkben. Egy ház udvarába csapódott az autóval, 13 migráns szaladt szét:

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb