Kikapcs

Az egyik legfontosabb ünnep az állatkertek életében: jön az Állatok Világnapja, izgalmas programokkal készül a Vadaspark is

Az Állatok Világnapját ünneplik október elsején és negyedikén a Szegedi Vadasparkban. A vadaspark cuki lakóinak meglátogatása mellett úgy, ahogy minden évben, így most is programokra számíthatunk, hiszen lesz többállomásos vetélkedő, sőt, vendégeket is hívtak a szervezők.

Felhívták a figyelmet arra, hogy az Állatok Világnapja az egyik legfontosabb jeles ünnep az állatkertek életében, hiszen ekkor azokat ünnepeljük, és hívjuk fel a védelmükre a figyelmet, amelyek a legfontosabbak számunkra, legyenek azok vadon élő állatok, amelyeket az emberi tevékenység a létükben veszélyeztet, vagy a velünk élő háziállatok, amelyekért felelősséggel tartozunk. Az 1931-ben kihirdetett nap dátumául Assissi Szent Ferencnek, az állatok védőszentjének halála napját választották, így világszerte október 4-én ünneplik.

VENDÉGEK ÉS VETÉLKEDŐ VÁRJA A KILÁTOGATÓKAT

A Vadaspark ezen a napon, vagyis szerdán iskolai és óvodai csoportokat fogad 9.00 és 15.00 között izgalmas programmal (nem szükséges előre regisztrálni), előtte vasárnap pedig a családokat látják szívesen, hogy részt vegyenek egy többállomásos vetélkedőn 10.00 és 16.00 között. Október elsején még más meglepetés is várja a látogatókat, hiszen két szegedi sportklubot is vendégül látnak: a Szegedi Vízilabda Egylet és a Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabda csapatának képviselői is jelen lesznek a rendezvényen.

A hagyományaik szerint azon vasárnap, amikor az állatok világnapját ünnepeljük, az örökbefogadókat is várják a Vadasparkba. Az ázsiai elefántház teraszánál üdvözölik őket 13.00-kor, majd csoportokra bontva kereshetik fel az állatkert munkatársainak vezetésével a kedvenceiket.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb