Mindenmás

Szürreális állapotok: babakocsival hordják a szemetet az épülő fogklinika mellé Szegeden

“Egy igen érdekes jelenség ütötte fel a fejét a Vasas Szent Péter utcában körülbelül fél éve, ugyanis az utca végében lakók babakocsival hordják a szemetet az épülő fogklinika mellé” – hívta fel szerkesztőségünk figyelmét olvasónk, akitől fotókat is kaptunk a valóban elszomorító állapotról. A helyszínen szétdobált ruhák, zacskók és még kakis pelenkák is éktelenkednek halomba dobálva.

Olvasónk szerint a fenti állapotok miatt egész nap árad a szemétszag a rothadó ételek, kakis pelenkák és miegyéb miatt. Sőt, a környéken lakók a higiénia miatt is aggódnak, hiszen attól tartanak, hogy lassacskán patkányok, csótányok fognak mindent ellepni a helyszínen, ami súlyos fertőzés forrása is lehet. Szépen kérünk mindenkit, hogy vigyázzunk már a környezetünkre!

HAMAROSAN ELKÉSZÜLHET A FOGORVOSTUDOMÁNYI KAR

Az épülő Vasas Szent Péter utcai rendelőintézet egyébként a Fogorvostudományi Karnak ad majd otthont. Elvileg ez év őszén készül majd el, így tuti nagyon örülnének a dolgozók és a diákok, valamint a páciensek, ha nem a fenti látványra érkeznének az épülethez.

Több mint öt éve kezdődtek meg itt az előkészületek a közbeszerzési eljárás lefolytatásával. A földszinten kap majd helyet az SZTE FOK Szájsebészeti Tanszéke, az első emeletre költözik a Dékáni Hivatal, valamint a Tanulmányi Osztály, illetve a Fogszabályozási és Gyermekfogászati Tanszék.

  • A második emeleten a Parodontológiai Tanszék és az Orálbiológiai és Kísérletes Fogorvostudományi Tanszék,
  • míg a harmadik emeleten a Fogpótlástani Tanszék kap majd helyet,
  • ugyanitt lesznek az oktató laborok és egy hallgatói ruhatár is.

A negyedik emeleten helyezik el a Konzerváló és Esztétikai Fogászati Tanszéket, az ötödiken pedig előadótermeket, közösségi és szociális tereket alakítanak ki. Mindemellett az udvar kapacitása is bővül, 27 parkolóhelyet alakítanak ki.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb