Közélet

Gyalogosokra támadtak a kutyák Szeged belvárosában, futva-rugdosva menekültek az emberek – vádemelés lett a vége

Vádat emeltek Szegeden egy férfi ellen, mert két kutyája tavaly ősszel több embert is megsebesített Szeged sétálóutcáján. A Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség azt írta, a férfi tavaly novemberben az egyik éjjel egy padon fekve aludt. Két, nagytestű kutyáját egy 4-5 méteres kötéllel rögzítette csak az övéhez, így az állatok akadálytalanul elérhették az arra sétálókat.

Mint kiderült, a két állat előbb egy őt fős, fiatalokból álló társaságot kergetett meg, egyikük kezét megkapva. Majd az utánuk érkező, három gyalogosra rontottak. Nekik a rájuk felugró kutyák elől futva-rugdosva kellett menekülniük, és egyikük eközben 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. A járási ügyészség a vádlottat gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértéssel vádolja. Az ügyben a Szegedi Járásbíróság dönt majd – áll a közleményben.

AZ EBEK NEM VOLTAK BEOLTVA, A GAZDI PEDIG RÉSZEG VOLT

Az esetről egyébként tavaly részletesen is beszámoltunk, mint megírtuk, a támadásban összesen 6 ember sérült meg, köztük gyerekek, az egyik kislányt a kabátján keresztül harapta mellkason az egyik négylábú. Az édesanya szerint a két támadó eb nem volt beoltva, a gazdájuk pedig olyan részeg volt, hogy azt sem vette észre, mit művelnek a kutyái.

Volt már hasonló eset az Aradi vértanúk terén is:

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb