KikapcsVideo365

A REÖK Cukrászdában eljött a kávéimádók ideje: a sárgabarack és a maláta utánozhatatlan zamatával hódítanak vadiúj specialitásaik a Kávé Világnapja alkalmából

A legtöbbünk számára szinte elképzelhetetlen egy nap friss, forró kávé nélkül. Ezzel indítjuk a reggeleket, de tökéletes ital a baráti beszélgetésekhez, élénkít a munkában, de imádjuk pusztán az íze és az illata miatt is. Nem véletlenül örvend akkora népszerűségnek és kapott egy saját világnapot. Pontosan szeptember 29-én ünnepeljük a kávé világnapját, amire a szegedi REÖK Kézműves Cukrászdában is nagyon készülnek. Nem is akárhogy! Mint ahogy már megszokhattuk, a Magyar Ede tervezte gyönyörű szecessziós épületben található kávézóban most is kitettek magukért, s a kávé világnapja alkalmából szeptember 27. szerda és október 1-je, vasárnap között elhozzák az igazi ínyenceknek Kolumbia, Guatemala, India és Brazília különleges, egyedi aromájú kávéspecialitásait. Az izgalmas ízvilágú újdonságokról Tiszavölgyi Reginával, a REÖK Cukrászda baristájával beszélgettünk.

CSAK A REÖK ÉS DELIMO CUKRÁSZDÁKBAN TALÁLHATÓ MEG SZEGEDEN

Izgalmas pillanatokban érkeztünk meg a REÖK Kézműves Cukrászdába, ugyanis, mint Reginától megtudtuk, még alig fél órája csomagolták ki a vadiúj kávégépet és a hozzá érkező 2018-ban pont a szegedi REÖK és Delimo Cukrászdákkal együtt Év Kávéja országos díjat bezsebelő, olasz Pascucci limitált szériájú kávé különlegességeit. A Pascucci név eddig is garanciát jelentett a kávé szerelmeseinek arra, hogy az egyik legfinomabb forró fekete kerül a csészékbe, amihez foghatót máshol nem is kaphatnánk, hiszen egyedül a REÖK és Delimo Cukrászdákban található meg Szegeden.

ÚJ SZINTRE EMELTÉK A KÁVÉZÁS ÉLMÉNYÉT A LIMITÁLT SZÉRIA KÜLÖNLEGES ÍZEIVEL

Nem is kérdés, hogy mekkora izgalommal és kíváncsisággal vetettük bele magunkat az új ízek kóstolásába. Nem is kellett csalódnunk: intenzív, gyümölcsös, pörkölt, mézes, vagy éppen karamelles illatukkal már rögtön levettek a lábunkról az egyedi specialitások, s ahogy belekóstoltunk, azonnal belevesztünk a csodás fekete italok kirobbanó ízbirodalmába. Nem kétséges, a REÖK és Delimo Cukrászdák ezekkel az új ízekkel egészen új szintre emelték a kávézás élményét számunkra.

ITT MINDENKI MEGTALÁLHATJA AZ ÍZLÉSÉNEK MEGFELELŐT

Ki is faggattuk alaposan Reginát a hat új kávé különlegességről, melyeket már ti is megkóstolhattok a REÖK és Delimo Cukrászdákban. Egy biztos, itt mindenki meg fogja találni a leginkább ízlésének megfelelőt:

  • A Riserva Bio abszolút hozza a Pascucci márkától elvárható magas minőséget. Egy nagyon édes kávéról van szó, melyben a sárgabarack, az avocado és zöld mandula gyümölcsös jegyei kerülnek erőteljesen felszínre.
  • A Morora Bio különlegessége, hogy maláta ízjegyeket hordoz, így a sörimádóknak szinte kötelező tétel ez a karakteres és erős ital.
  • A Guatemala Bio szintén az édes élvezeteket nyújt kóstolójának. Eleganciáját a szárított gyümölcs, jázmin, vanília, karamell, kakaó és mandula aromájának harmonikus egyvelege adja.
  • A karakteres, erős kávék sorát erősíti az indiai Kerala, amely ízében a dohány, a keserűcsokoládé és a zöld dió aromája dominál.
  • Az édes, testes, csokoládés, gazdag és friss aromastruktúrával és markáns érett gyümölcs és szárított gyümölcs -úgymint mandula és mogyoró- illatjeggyel rendelkező Mild egyenesen Brazília és Kolumbia ízeit varázsolják a csészénkbe.
  • A Deca pedig egy koffeinmentes kávé, de az olasz eszpresszó tipikus aromájával és testességével varázsolja el kóstolóját, ízében abszolút dominál a karamell utánozhatatlan édessége.

VÉGEZETÜL EGY TIPP A KÁVÉK ELSŐ KÓSTOLÁSÁHOZ

Regina abba is beavatott bennünket, hogy amikor először kóstoljuk a specialitásokat, érdemes mindenféle kiegészítő, mint például tej és tejszín nélkül kortyolgatni limitált szériás kávénkat, hogy átjárhassanak bennünket az ízek és tisztán érezhessük egy-egy kávé egyedi zamatát.

Ha te sem szeretnél lemaradni a limitált szériás Pascucci kávé különlegességekről, október 1-jéig, vasárnapig akár végigkóstolhatod mind a hat specialitást a REÖK Kézműves Cukrászdában és a Delimo Cukrászdában!

A REÖK Kézműves Cukrászdát a Magyar Ede tér 2,

míg a Delimo Cukrászdát a Londoni körút 3 szám alatt, az Árkádban találod.

Operatőr: Galyas Richárd

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb