Mindenmás

Napi pakk: gyönyörű napsütéses időnk lesz Szegeden, izgalmas programokkal startol ma a Kutatók éjszakája

Végre itt a péntek, a hét utolsó munkanapja. Velünk marad ma is a napsütés Szegeden, s jó programoknak sem leszünk híján, izgalmas programokkal startol ma a Kutatók éjszakája városunkban. Indul a péntek, mi pedig meghoztuk a reggeli kávé mellé a napindító infókat, itt a Napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden kedves Mihály, Rafael, Gabriella és Gábor nevű Olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • Ma van Szent Mihály napja.
  • Ma van a kávé világnapja.
  • 151 éve halt meg Déryné Széppataki Róza az első magyar operaénekesnő, a korának legnépszerűbb színésznője.
  • 95 éve megszületett Lantos Mihály futballista, az Aranycsapat hátvédje.
  • 88 éve született Jerry Lee Lewis zongorista, a rock and roll egyik királya.
  • 13 éve halt meg Tony Curtis magyar származású amerikai színész (Van aki forrón szereti).

SZÉP, NAPOS IDŐNK LESZ MA SZEGEDEN

Pénteken sem várható változás az időjárásunkban, marad a napos, száraz idő Szegeden. Néhol északnyugaton lehet élénk a délies szél. Hajnalra helyenként pára-, ködfoltok képződhetnek. A minimumok 7 és 16, a maximumok 25 és 29 fok között alakulnak.

INDUL A KUTATÓK ÉJSZAKÁJA SZEGEDEN

Csaknem 400 programmal várja szeptember 29-én az érdeklődőket a Kutatók Éjszakáján a Szegedi Tudományegyetem – az ingyenes programokra néhány napja már regisztrálni is lehet, tudatta szerkesztőségünkkel az intézmény. Mint írták, a tudományt és a kutatói életpályát népszerűsítő eseményen csupa izgalmat és érdekességet rejtő laborok, szobák, termek nyílnak meg az érdeklődők előtt.

KISS ESZTER TART MA ELŐADÁST A DELIMO CUKRÁSZDÁBAN

Kiss Eszter neve már ismerősen csenghet a Szeged365 olvasóinak fülében, a Firenzében élő szegedi idegenvezető több alkalommal is bejelentkezett hozzánk a Covid idején, azóta pedig kiadta könyvét, “Hello. Itt Firenze” címmel. Ha bejöttek a Toszkánában családot alapító, mindig mosolygós szegedi lány történetei, klassz hírünk van: Eszti szeptember 29-én, délután 16:30-tól az Árkád Szegedben működő a Delimo Kézműves Cukrászdában fog dedikálással egybekötött közönségtalálkozót tartani.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb