Kikapcs

Csupa izgalom és érdekességek tárháza vár ránk szeptember végén: közel 400 programmal készülnek a Kutatók Éjszakájára az SZTE-n

Csaknem 400 programmal várja szeptember 29-én az érdeklődőket a Kutatók Éjszakáján a Szegedi Tudományegyetem – az ingyenes programokra néhány napja már regisztrálni is lehet, tudatta szerkesztőségünkkel az intézmény. Mint írták, a tudományt és a kutatói életpályát népszerűsítő eseményen csupa izgalmat és érdekességet rejtő laborok, szobák, termek nyílnak meg az érdeklődők előtt.

AZ EGYETEM VALAMENNYI KARA BEMUTATKOZIK

Az eseményen a Szegedi Tudományegyetem mintegy 500 oktatója, kutatója és hallgatója mutatja be saját tudományterületét. Laborlátogatások, előadások, kreatív foglalkozások, bemutatók, kalandtúrák, workshopok sora várja egészen kora délutántól, késő éjszakáig az érdeklődőket a hónap utolsó péntekén. Az eseményen az SZTE szinte minden kara bemutatkozik legalább egy programmal.

MOBILAPPLIKÁCIÓ SEGÍT ELIGAZODNI A HATALMAS PROGRAMKAVALKÁDBAN

A programokat egy mobilapplikációban gyűjtötték össze a szervezők az érdeklődőknek. Az SZTE Kutatók Éjszakája nevű alkalmazás, tulajdonképpen az esemény digitális programfüzete, amely a programok alapvető információi mellett (leírások, időpontok, helyszínek, előadók, regisztráció) lehetőséget nyújt az érdekesnek talált előadások külön listába való rögzítésére is. A térkép segítségével a rendezvény helyszínei és az ahhoz tartozó programok tekinthetők át, a kereső funkció pedig még könnyebbé teszi a böngészést. Az applikáció a 4.4-nél magasabb verziószámú Android, illetve iOS 11 és 12 rendszerekre elérhető és „SZTE Kutatók Éjszakája” néven a Google Play és App Store áruházakból ingyenesen letölthető.

A programokat online is elérheted IDE kattintva. A programokon való részvétel ingyenes, ám egy része regisztrációhoz kötött.

Forrás: SZTE

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb