Szegedi Arcok

Szegediek a világ körül: a Máltáról Budapestre tartó repülőgépen történt meg a baj, két Csongrád-Csanád vármegyei mentős segített

Két, Csongrád-Csanád vármegyei mentődolgozó segített egy eszméletét vesztett hölgynek a Máltáról Budapestre tartó repülőjáraton – tudtuk meg az Országos Mentőszolgálattól. Mint írták, a két szakember véletlenül került ugyanarra a gépre, ahol az utazómagasságot elérve azonban az egyik utas hirtelen eszméletét vesztette, sőt, még az is szóba került, hogy kényszerleszállást hajtsanak végre.

Egy külföldi utazás kapcsán találkozott véletlenül két, Csongrád-Csanád vármegyei mentődolgozó a máltai repülőtéren és kiderült, hogy ugyanazzal a géppel utaznak Budapestre. Az utazómagasságot elérve azonban az egyik utas hirtelen eszméletét vesztette.

“Bajtársaink azonnal segítségére siettek és az ülések közötti folyósóra fektették, majd megvizsgálták az asszonyt. A légiutas-kísérőtől elkérték az egészségügyi felszerelést és készenlétbe helyezték az automata defibrillátort is. Szerencsére a nő állapota hamarosan javulni kezdett és magához tért”

– írta beszámolójában az OMSZ, majd hozzátették, hogy a pilóta egy esetleges kényszerleszállásról is egyeztetett a bajtársaikkal, de a beteg állapota lehetővé tette, hogy a célállomáson szálljanak le.

“Bajtársaink végül átadták a beteget az őket már váró repülőtéri mentőszolgálatnak, akik stabil állapotban szállíthatták kórházba az asszonyt! Mielőbbi felépülést kívánunk, a mentésben résztvevőknek gratulálunk!”

– zárta sorait a mentőszolgálat.

Szívből gratulálunk a hősies helytálláshoz!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb