SportVideo365

Akasztják a hóhért, avagy kollégánkkal, Peregi Dórival beszélgettünk, aki hétvégén egy szegedi testépítő versenyen bizonyítja rátermettségét

Egy igazán rendhagyó cikkünk következik most, úgymond akasztják a hóhért, jelenlegi interjúalanyunk ugyanis Peregi Dóri, a Szeged365.hu újságírója. Ha követtek bennünket, bizonyára ismeritek már Dórit, aki például bemutatta nektek, hogyan focizik a ritka genetikai betegséggel küzdő szegedi kislány, Józsa Petra a Szeged – Csanád Grosics Akadémia csapatával, vagy ő volt az, aki a nyár folyamán a Móra Ferenc Múzeum tetőteraszáról közvetítette nektek a különböző rendezvényeket, mint például az augusztus 20-ai tűzijátékot. Ez utóbbi sem véletlenül történt, ugyanis Dóri a Szeged365 szerkesztősége mellett a Móra Ferenc Múzeum csapatát is erősíti rendezvényszervező menedzserként.

És ez még nem minden 2016 év végén Dóri belevetette magát a testépítés világába, s azóta is a testedzés szerelmese, mint mondta, az edzőterem második otthonává vált. Ez adja jelenlegi cikkünk apropóját is, hiszen Dóri a hétvégén nagy megmérettetésen vesz részt, indul ugyanis a PCA Szövetség által, Remzső Ferenc, néhai szegedi testépítő emlékére szervezett versenyen, melynek az Ifjúsági Ház ad otthont. A szombati megmérettetés előtt arról beszélgettünk, hogyan is jött a testépítés az életébe és egyáltalán hogyan zajlott a felkészülése a versenyre.

LEMONDÁSOKKAL TELI, KEMÉNY NÉGY HÓNAP ÁLL DÓRI MÖGÖTT

Kemény négy hónap áll Dóri mögött, aki pontosan május 16-a óta készül a szombati versenyre. Ez kőkemény edzéseket jelent, hihetetlen kitartást igényel és nem utolsó sorban rengeteg lemondással is járt, már akkor is, ha csak az étkezést nézzük. Dóri ugyanis szigorú étrendet követett az elmúlt hónapokban, amelyben nem volt helye a finom falatoknak, csokiknak és az igazán élvezetes ízeknek. “Most már azt mondhatom, hogy négy hónap alatt igazán kiéheztem a különböző ízekre. Nagyon várom, hogy megéljem a versenyt, a színpadi jelenlétet. Megmutassam azt, hogy négy hónap alatt mi az, amit elértem. Utána pedig várom, hogy ehessek végre egy igazán jót” – árulta el Dóri.

MAXIMÁLISAN ÉLVEZTEM AZ UTAT

“Egy igazi szakemberrel, Kokovai Andorral készülök a szombati versenyre. Neki köszönhetek mindent ebben a felkészülési időszakban. Az ő edzésterve és étkezési tanácsai nyomán kezdtem el a felkészülést és most azt mondhatom, hogy igazán jó formában vagyok” – mondta el Dóri. Hozzátette, ebben az időszakban az utolsó napok a legnehezebbek, de maximálisan élvezte ezt az utat, ami sokszor ugyan embert próbáló volt, mégis egy hatalmas kihívásokkal teli élményt adott.

ANNYI CSUPÁN AZ ELVÁRÁSOM, HOGY MINÉL TELJESEBB LÉLEKKEL ÁT TUDJAM ÉLNI A VERSENY PILLANATAIT

Dóri azt is elárulta, hat évvel ezelőtt, amikor az első versenyeken megmérettette magát akkor sem voltak helyezésbeli elvárásai. Szereti a saját határait feszegetni az élet minden területén. “Szeretem az újabb kihívásokat keresni és, ha belekezdek valamibe, akkor mindig újabbnál, újabb célokat tűzök ki magam elé, és nagyon boldog vagyok akkor, ha ezeket elérem. Az elvárásom az az, hogy minél jobban, minél teljesebb lélekkel ezt át tudjam élni” – zárta gondolatait Dóri.

Nézd meg videónkat is, melyben még többet megtudhatsz Dóri felkészüléséről, és arról, hogyan élte meg az elmúlt négy hónap kihívásait.

Operatőr: Magyar Andor és Galyas Richárd

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb