Kikapcs

Szegeden elképesztően népszerű a kutatók éjszakája

Közel félszáz program csábította a szegedieket a Kutatók Éjszakájára. A tudományt és a kutatói életpályát népszerűsítő eseményen csupa izgalmat és érdekességet rejtő laborok, szobák, termek nyíltak meg az érdeklődők előtt. A robotika és a szabaduló szoba kiemelten sikeres volt.

Több rendezvényről küldtetek információkat, és nagyon sok kép is mutatja: nagyon nagy sikere van Szegeden a Kutatók Éjszakájának. A Szegedi Somogyi Könyvtár az SZTE JGYPK Gyógypedagógus-képző Tanszék, a Bárczi EGYMI és a Somogyi-Könyvtár közös robotika kalandjáról írt.

Rendkívül izgalmas volt, amikor a távoli galaxisokba repítették el a szabadulószoba állomásain végighaladó érdeklődőket. Hat állomást alakítottak ki, ahol természettudományos, irodalmi és filmes kalandok segítségével kerülhettünk közelebb az űrhöz a különböző robotok segítségével, miközben a 21. századi tanulási képességek fejlesztését is szem előtt tartották.

Sok középiskolás is részt vett az egyetemi előadásokon, ezzel is terelgetve őket a kutatói pálya felé. Ilyenkor nem csak a szegediek, de a szegedi agglomerációból is sokan Szegedre utaznak. További sikereket kívánunk a rendezvénynek. Az SZTE Kutatók Éjszakája nevű alkalmazás, tulajdonképpen az esemény digitális programfüzete, de érdemes letölteni az érdekességek miatt is.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb