Sport

Rangadóval kezdi az októbert a Szeged-Csanád GA: az NBI-ből kieső Honvéd érkezik vasárnap a Szent Gellért Fórumba

A nagyszerű szezonkezdés után az utóbbi pár meccsen egy kicsit visszafogottabb teljesítményt nyújtott a Szeged-Csanád GA csapata, az elmúlt négy bajnokijukon ugyanis nem tudtak nyerni. Vasárnap délután sem lesz könnyű dolguk, ugyanis az előző szezon végén az élvonalból kieső Budapest Honvéd csapatát látják vendégül – közölte a klub.

A Szeged-Csanád GA a bajnokság hétközi fordulójában 2-2-es döntetlen játszott a Tiszakécske vendégeként. A mérkőzést emberhátrányban fejezték be Márkvárt Dávid kiállítása miatt, így rá nem számíthat a szakmai stáb a mai, Budapest Honvéd elleni mérkőzésen. A kék-feketék kilenc fordulót követően 14 ponttal a tabella hatodik helyéről várják a kispestiek elleni megmérettetést. A kiváló szezonkezdet ellenére a szegediek az utolsó négy bajnoki fordulóban nem tudtak nyerni, legutóbb még augusztus 19-én győzték le a BVSC-Zugló csapatát, Borvető Áron góljának köszönhetően.

A HONVÉDOT SENKINEK NEM KELL BEMUTATNI

A Budapest Honvéd FC Magyarország egyik legismertebb labdarúgócsapata, amely 14-szeres magyar bajnok és 8-szoros Magyar kupa-győztes. A klub első aranykorszaka az 1950-es években volt, amikor az Aranycsapat gerincét adó játékosok; Puskás Ferenc, Kocsis Sándor, Bozsik József és Czibor Zoltán is a kispestieknél futballozott. Nekik nagy szerepük volt abban, hogy a csapat az 1950-es években négyszer nyert magyar labdarúgó-bajnokságot. Az 1980-as és 1990-es évek elején volt a klub második aranykorszaka, amikor nyolc bajnokságot nyert. A Budapest Honvédban vált ismertté többek között a világválogatottságig jutó Détári Lajos is. A kispestiek az előző idényben az OTP Bank Liga utolsó előtti helyén végeztek, így búcsúztak az élvonaltól. A vörös-feketék kilenc fordulót követően 12 ponttal a kilencedik helyen állnak a táblázaton, a csapat legeredményesebb játékosa Kerezsi Zalán 4 találattal. A Budapest Honvéd az előző fordulóban 2-2-es döntetlent játszott hazai pályán a Budafokkal.

ALEKSZANDAR SZTEVANOVICS: MEG KELL ŐRIZNÜNK A HITÜNKET

Alekszandar Sztevanovics: – “Nagy elvárásokkal vágtunk neki a szezonnak. Szeretném azt hinni, hogy nem az elvárás általi nyomás miatt alakulnak így az eredményeink. Mindig azt sugallom a játékosoknak, hogy higgyenek magukban és dolgozzanak keményen. Nem számít, hogy ki az ellenfél, tisztelnünk kell őket, de elsősorban magunkat. Ugyanezzel a szemlélettel vágunk neki a Honvéd elleni mérkőzésnek. Meg kell őriznünk a hitünket, hogy képesek vagyunk top formában játszani és jó eredményt elérni. Ha nem állsz készen arra, hogy a maximumot nyújtsd a meccsen, nem számít, hogy milyen keményen edzel, problémád lesz. Szerintem ez történt velünk. Néhány játékosunk nem nyújtja tudása legjavát a mérkőzéseken és ezért tapasztalható visszaesés a játékunkban és az eredményességünkben. Továbbra is hiszek a játékosokban, de ha én jobban hiszek bennünk, mint ők saját magukban, az nem jó. Nekik kell elkezdeniük hinni! Ha ez megvalósul, sikeresek leszünk a jövőben.” – nyilatkozta a szegediek vezetőedzője a meccs előtt.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb