Közélet

Varga Mihály bejelentette, hogy januártól hány százalékkal emelkedik a nyugdíj Szegeden

“Januárban ismét emelni fogjuk a nyugdíjakat, újabb 6%-kal, februárban pedig a 13. havi ellátásra is számíthatnak a nyugdíjasok” – az idősek világnapján írta ezt a pénzügyminiszter Facebook-oldalán, tehát a szegedi nyugdíjasok is ekkora emeléssel számolhatnak. 

Varga Mihály felidézte, az Orbán-kormány 2010-ben azt ígérte, megőrzi a nyugdíjak reálértékét. Megítélése szerint ezt a vállalását a kormány betartotta, túl is teljesítette, hiszen a nyugdíjak összege 2010 óta a kétszeresére nőtt, vásárlóerejük pedig 20%-kal javult.

IDÉN IS KAPNAK KIEGÉSZÍTŐ EMELÉST A NYUGDÍJASOK

Az infláció miatt a kormány idén januárban 15%-kal emelte nyugdíjakat, novemberben pedig újabb 3,5 százalékpontos kiegészítő emelést hajt végre. A decemberi nyugdíj összegének emelésével együtt – átlagosan 84 916 forinttal kapnak többet a nyugdíjasok. A mintegy 2,5 millió nyugdíjas esetén a kiegészítő nyugdíjemelés közel 190 milliárd forintot jelent – tette hozzá.

MÁR JÚNIUSBAN 6 SZÁZALÉKOS INFLÁCIÓT ÍGÉRT JÖVŐRE

Varga Mihály pénzügyminiszter a 2024-es költségvetéséről folytatott parlamenti vitában, már júniusban 6 százalékos inflációt ígért jövőre, és arról beszélt, hogy a kormány megvédi a nyugdíjakat, elkötelezett amellett, hogy a pénzromlást az idei év végére egyszámjegyűre csökkentse. Mivel nyáron a költségvetésben 6 százalékos inflációval számolt a kormány, jövőre  így – mivel a nyugdíjemelés inflációkövető – ennyivel is kell emelnie a juttatások összegét.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb