Mindenmás

Napi pakk: szeles napunk lesz Szegeden, ma van az Állatok világnapja

Zakatol tovább a hét Szegeden, máris a hét közepéhez értünk. Kissé szeles időre számíthatunk a Napfény városában, de szerencsére napsütésben is lesz bőven részünk. Ma lepd meg valami finomsággal kis kedvenced, ugyanis ma van az Állatok világnapja. Az autósoknak jó hír, mától csökken a benzin ára, bruttó 8 forinttal tankolhatunk kevesebbért a szegedi kutakon. Ragadd meg a kávéd, kortyolj egy nagyot és tarts közben ma is a Szeged365 híreivel, meghoztuk a legfrissebb reggeli infókkal a Napi pakkot!

MAI NÉVNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden kedves Ferenc, Aranka, Hajnalka és Fodor nevű Olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • Ma van az Állatok világnapja.
  • Ma van Assisi Szent Ferenc, a kereskedők, szegények, környezetvédők és az állatok védőszentjének ünnepe.
  • 53 éve 27 éves korában meghalt Janis Joplin, fehér bőrű bluesnekesnő (Mercedes Benz).
  • 13 éve volt a Vörösiszap katasztrófa Magyarországon.
  • 73 éve jelent meg először Snoopy, az egyik legelső képregényhős.

SZELES NAPUNK LESZ MA SZEGEDEN

Szerdán egy gyenge hidegfront szakadozott felhőzete vonul át fölöttünk, elvétve kisebb eső, zápor is előfordulhat, de az ország nagy részén nem várható csapadék. Emellett több-kevesebb időre mindenhol kisüt a nap. Az északira-északnyugatira forduló szél sokfelé élénk, erős lehet. Az enyhébb hajnalt követően délután 19-25 fok várható Szegeden.

MÁTÓL VÁLTOZNAK AZ ÜZEMANYAGÁRAK

Megéri várni a tankolással, de csak akkor, ha benzines autót hajtunk! A benzinesek örülhetnek ugyanis a hét közepén, hiszen a 95-ös benzin nagykereskedelmi ára bruttó 8 forinttal csökken – írja a holtankoljak.hu.

MA JELENIK MEG KARIKÓ KATALIN ÖNÉLETRAJZA

Szerdán jelenik meg Karikó Katalinnak, az orvosi-élettani Nobel-díj egyik idei kitüntetettjének önéletrajza Áttörések – Életem és a tudomány címmel a Helikon Kiadó gondozásában. „Karikó Katalin története inspiráló erővel hat” – fogalmazott a Microsoft alapítója az ajánlóban.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb