Közélet

Röszkén járt a Jobbik: az önálló határőrség visszaállítását javasolják, és európai béreket a rendőröknek

Az önálló határőrség visszaállítását javasolja a Jobbik-Konzervatívok az illegális migráció megállítása és a magyar határok biztonságának szavatolása érdekében – jelentette ki az ellenzéki párt országgyűlési frakcióvezetője kedden, a röszkei közúti határátkelőhelynél tartott sajtótájékoztatón.

Lukács László azt mondta, a magyar határ védelme mindennél előrébb való kérdés: olyan önálló szervezetre van szükség, amely professzionálisan tudja a magyar határt őrizni és megállítani azt a migrációt, amely 2014, 2015 óta nyomást helyez a határokra.

A KÉRDÉS MEGOLDÁSÁT A KORMÁNY FOLYAMATOSAN ELODÁZZA

A politikus szerint a kérdés megoldását a kormány folyamatosan elodázza, hol rendőröket, hol katonákat, határvadászokat irányít a határra, hogy a kerítésen túl élőerővel biztosítsa a határőrizetet. Az utóbbi időben az is felmerült, hogy a polgárőröket is bevonják a határ védelmébe. Hozzátette: ezek a lépések azonban érdemben nem tudták megállítani a magyar határra érkező migrációt. Ezeknél sokkal hatékonyabb megoldásra – az önálló határőrség visszaállítására – van szükség annak az erőszakos, eszkalálódó folyamatnak a megállítására, amely az elmúlt időszakban tapasztalható – hangsúlyozta a frakcióvezető.

EURÓPAI BÉREKET A RENDŐRÖKNEK

Sas Zoltán a nemzetbiztonsági bizottság jobbikos elnöke úgy fogalmazott, felháborító és elfogadhatatlan, hogy a szervezett bűnözéshez száz szállal kötődő embercsempészek folyamatosan támadják a magyar rendőröket. Hozzátette: “a szomorú helyzet az, hogy a rendőröknek kúszniuk, mászniuk kell a földön, hogy saját testi épségüket meg tudják védeni”. Az önálló határőrség bevezetéséig sürgős intézkedésekre, így a létszámhelyzet megoldására van szükség: európai béreket kell adni a rendőröknek. Csökkenteni kell az embercsempészek számát, úgy hogy az elfogott és a bíróság által elítélt bűnözőket nem szabad kiengedni a börtönökből – hangsúlyozta.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb