Mindenmás

Ezen a héten mégsem robbantják fel a mindszenti víztornyot

Eredetileg a mindszenti víztorony robbantásos technikával való bontása csütörtökön lett volna. Az önkormányzat kedd délután közölte, hogy ez nem fog megtörténni, egy későbbi időpontban lesz a robbantás.

Mint megírtuk, robbantással bontják a mindszenti víztornyot, ezt az elöregedett technológia és a statikai problémák indokolják. A műveletet az A-HÍD Zrt. alvállalkozójaként a DETEX Kft. fogja végezni, azonban nagyon úgy fest, hogy erre még várni kell. ,,Tájékoztatásuk alapján a víztorony robbantásos technikával való bontása a tervezett időpontban – 2023. október 5. – nem fog megvalósulni” – olvasható a rövid tájékoztatás a település oldalán.

2021-BEN DÖNTÖTTEK ARRÓL, HOGY LEBONTJÁK A VÍZTORNYOT

A közlemény nem tér ki arra, hogy mi a csúszás oka, a robbantásos bontás új időpontjáról majd tájékoztatják a lakosságot. A testület még 2021-ben egyhangúlag elfogadta a készült szakértői véleményeket, ami szerint a vasbeton tartószerkezet rendkívül rossz állapotban van, teherbíró képessége számottevően csökkent, rendeltetésének megfelelően már nem használható. Felújítása nem költséghatékony, ugyanis nem biztosítja a víztorony hosszútávú és biztonságos üzemeltethetőségét. A mindszenti víztorony 50 méter magas, 500 m3 kapacitású és 1973-ban épült. A tervek szerint új víztorony épül majd a településen – írja a Hódpress.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb