Közélet

Létszámleépítésre készül a Szegeden is jelen lévő új gigabank, több száz embert rúghatnak ki

Csoportos létszámleépítésre készül a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó, a Takarékbank, a Budapest Bank és az MKB Bank fúziójával létrejött új gigabank, a Magyar Bankholding (MBH) – írja a Telex.

Az MBH Bank azt írta a portálnak, hogy múlt héten tárgyalást kezdeményeztek a bankban működő üzemi tanáccsal „a munkáltató csoportos létszámleépítési szándékáról”. Még október folyamán, a tárgyalások lezárultával döntenek a szükséges létszámleépítésről, és értesítik az érintett dolgozókat.

LÉTSZÁMRACIONALIZÁLÁSSAL JÁR A FÚZIÓ

Azt is kiemelték, hogy: “az MBH Bank előzetesen elfogadott stratégiája mentén, az eredeti fúziós menetrend szerint, a fenntartható, gazdaságos működés érdekében szünteti meg az egyesült három bank működési és szervezeti párhuzamosságait, ami egy fúziós folyamat logikus velejárója és létszámracionalizálással jár.”

Az MBH Bank válasza alapján több száz dolgozót küldhetnek el. Azt írták, hogy jelenleg 9500 aktív munkavállalójuk van, az esetleges létszámleépítés a dolgozók kevesebb mint 5 százalékát érintheti, ami így is körülbelül 400-500 embert jelent. Az MBH Bank egyébként Szegeden négy fiókot üzemeltet jelenleg.

HAZÁNK MÁSODIK LEGNAGYOBB BANKCSOPORTJA JÖTT LÉTRE

A három bank egyesülésével Magyarország második legnagyobb bankcsoportja jött létre májusban, amely 1,5 millió aktív lakossági és 400 ezer aktív vállalati ügyfelet szolgál ki. A holding számos területen piacvezető pozíciót tölt be: országosan 500 fiókot működtet, együttes mérlegfőösszege 10 480, hitelállománya közel 5 000, betétállománya pedig több mint 6 200 milliárd forint.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb