Kikapcs

Megvan a Szegedi Karácsonyi Hetek dátuma! Mutatjuk, mikor kezdődik az ünnepi kavalkád Szegeden

Bár egy kicsit még odébb van és az időjárás is inkább tavaszias, mint télies Szegeden, de azért már egy biztos: megvan a Szegedi Karácsonyi Hetek indulásának dátuma! A szervező Szegedi Városkép és Piac kedden nyilvánosságra hozta, hogy december elsejétől 24-ig tart majd az ünnepi kavalkád a Dóm téren.

A több évtizedes múltra visszatekintő Szegedi Karácsonyi Hetek jóval több mint egy hagyományos adventi vásár. Ilyenkor rengeteg kisebb-nagyobb rendezvény, program teszi emlékezetessé mindenki számára a várakozás időszakát. A Dóm téren 2000-ben szervezték az első adventi kézműves-vásárt, a rendezvény pedig az évek során a helyiek és a turisták kedvelt találkozóhelyévé vált.

ADVENT ELSŐ VASÁRNAPJÁRA MÁR FÉNYÁRBAN FOG ÚSZNI SZEGED

Mint Rácz Attilától, a Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezetőjétől ma megtudtuk, még tárgyalás alatt van a Szegedi Karácsonyi Hetekkel kapcsolatban több minden, és az ünnepi kavalkádot megelőzi majd a Szent István térre tervezett “Tökös hétvége” is Mindenszentek környékére időzítve. Leginkább most erre fókuszálnak a szervezők. Az viszont már biztos, hogy a Szegedi Karácsonyi Hetek december elsején, pénteken, azaz hagyományosan advent első vasárnapja előtti pénteken kezdődik, várhatóan ekkor borul majd fényárba is városunk. A részletes programokra még várni kell, de már izgatottan várjuk az ünnepi készülődés csodás időszakát Szegeden!

Hogy milyen volt tavaly a hangulat? Drónvideón mutatjuk:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb