Sport

Bombač távozása csak az első lehet Szegeden, norvég csodagyerek érkezhet helyette

Dean Bombač másodszor, és minden bizonnyal végérvényesen is elhagyja az OTP Bank-PICK Szegedet a szezon végén, és heteken belül nyilvános lehet, melyik csapathoz igazol. A szegediek kerete komolyan átalakulhat, jelenleg hét játékos szerződése biztos a következő évre – írja az Eurosport.

Mint megírtuk, Bombač azok után távozik a Tisza-partról, hogy a szezon végén lejár a szerződése. A 34 éves irányító az utóbbi években főszereplője volt a szegedi csapatnak. 2014-ben érkezett a Pays d’Aixtől, majd ugyan 2016-ban, a parádésan sikerült BL-szereplés (az All Star-csapat tagja, egyben a szezon legjobb irányítója lett) a Kielcéhez igazolt, 2018-ban visszatért Juan Carlos Pastor együttesébe.

Fontos szerepet vállalt a bajnoki címekből és a Magyar Kupa-győzelemből, míg a szlovén válogatott egyik legjobbja volt a 2020-as Európa-bajnokságon, ahol beválasztották a középdöntő álomcsapatába. A mostani szezonban kulcsfigura Kárpáti Krisztián együttesében, jó formában kezdte az idényt, ami úgy tűnik, az utolsó lesz számára Szegeden. A csapat ugyanis újjáalakul 2024 nyarán, hiszen a Michael Apelgren, Jonas Källman edzőpáros veszi át az irányítást, a skandináv korszak pedig friss keretet és stílust is jelent majd.

ÖT JÁTÉKOS SZERZŐDÉSE JÁR LE

Hogy melyik csapatban folytatja Bombač, az a Handball Planet szerint már a következő hetekben kiderül. Az viszont biztos, hogy Bombač mellett Mikler Roland, Matej Gaber, Borut Mačkovšek, Luka Stepančić és Imanol Garciandia szerződése is lejár, míg Nagy Martin, Szilágyi Benjámin, Gleb Kalarash, Carlos Molina és Szymon Działakiewicz kontraktusában a lehetséges hosszabbítás szerepel. Azaz egyelőre Emil Kheri Imsgard, Marin Jelinić, Sebastian Frimmel, Mario Šoštarič, Bánhidi Bence, Bodó Richárd és Szita Zoltán helye biztos a jövő évi csapatban, senki másé. A lehetséges érkezők oldalán emlegetik egyébként az európai kézilabdázás legnagyobb tehetségei közé tartozó 22 éves norvég irányítót, Tobias Grøndahlt az Elverumtól, valamint az Apelgrennel a svéd Sävehofnál együtt dolgozó 18 éves feröeri balátlövőt, Óli Mittúnt.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb