Sport

Szegedre jön a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi

Közel negyedszázad után látogat ismét Szegedre hivatalban lévő labdarúgó szövetségi kapitány. Bicskei Bertalan 2001-es szegedi közönségtalálkozója után most Marco Rossi, a magyar foci válogatott szövetségi kapitánya érkezik a Tisza partjára. A Fekete házban fogják a sikeres edző jelenlétében bemutatni a róla készült portrét, mely sípját is tartalmazza – tudtuk meg a Móra Ferenc Múzeumtól.

Mint kiemelték, az egyik legemlékezetesebb szövetségi kapitányi látogatás akkor történt Szegeden, amikor a legendás Aranycsapattal érkezett a dél-alföldi városba Sebes Gusztáv 1955-ben. Járt a csongrádi megyeszékhelyen az elmúlt évtizedek tekintélyes szövetségi kapitányai közül Baróti Lajos, Illovszky Rudolf, Mészöly Kálmán és Mezey György is.

A FEKETE HÁZ HETEDHÉT HUNGARIKON KIÁLLÍTÁS VENDÉGE LESZ

Így közel negyedszázad után látogat ismét hivatalban lévő labdarúgó szövetségi kapitány Szegedre. Marco Rossi a Fekete ház Hetedhét Hungarikon című kiállításának vendége lesz: egy sípot ajándékozott a gyűjteménynek. A síp felhasználásával egy portré készült a szövetségi kapitányról, melyet október 6-án lepleznek le Marco Rossi jelenlétében. A Veni Vidi Vi(n)ci című portrét Ördögh László festőművész készítette: az arcmás Rossi sípját is tartalmazza, és a mesterséges intelligencia felhasználásával, Leonardo da Vinci inspirációja nyomán készült. Az alkotás a gyűjtemény „Aranycsapat-falán”: Puskás, Grosics, Czibor és Zakariás ereklyéi, valamint a 6-3 sípja mellett kerül felavatásra.

EREKLYÉK, EGY HELYEN

A Hetedhét Hungarikon című kiállításon számos ismert művész, sportoló, író, történelmi személyiség ereklyéit láthatja a nagyközönség. A Kárpáti Tamás gyűjteményét bemutató tárlaton így többek között Széchenyi István üvegtálját, Örkény zsebóráját és Cseh Tamás magnóját is megtekinthetik az érdeklődők.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb