Kikapcs

Megvan a Nobel-díjas Karikó Katalin teljes szegedi programja, mutatjuk, hol találkozhatsz vele

Karikó Katalin magyar biokémikus, az SZTE kutatóprofesszora és Drew Weissman amerikai mikrobiológus a Covid19 modern vakcinákban használt módosított hírvivő RNS feltalálójaként kapta meg a 2023-as fiziológiai és orvostudományi Nobel-díjat. Ahogy már korábban mi is megírtuk, akár személyesen is gratulálhatunk a volt szegedi kutatónak, hiszen október 12-én, csütörtökön Szegedre látogat. Pénteken pedig a Szegedi Tudományegyetem közölte is a tudós teljes nyilvános programját, így mutatjuk is, hol találkozhatsz Nobel-díjas kutatónkkal.

A DUGONICS TÉREN KÖSZÖNTIK KARIKÓ KATALINT

A világhírű tudóst 2023. október 12-én, csütörtökön 13 óra 15 perckor a Szegedi Tudományegyetem Dugonics téri épülete előtt köszöntik az egyetem, a város és a vármegye képviselői:

  • Prof. Dr. Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke,
  • Prof. Dr. Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora,
  • Dr. Fendler Judit, a Szegedi Tudományegyetem kancellárja,
  • Salgó László, a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal főispánja és
  • Botka László, Szeged város polgármestere.

KIVETÍTŐN NÉZHETED AZ ÜNNEPI ÜLÉST ÉS SÉTÁLHATSZ IS EGYET KARIKÓ KATALINNAL

Ezt követően 14 órakor veszi kezdetét az ünnepi ülés Dr. Karikó Katalin tiszteletére, melyet a város lakossága a Dugonics téren elhelyezett kivetítőn, vagy az University of Szeged Facebook-oldalán tekinthet meg.

A szegedi program zárásaként 19 órakor a JATE Klubtól ünnepi séta indul a Dóm térre, melyre a város lakosságát is várja az egyetem.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Forrás: SZTE

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb