Közélet

Megvan az új időpont, mikor robbantják fel a mindszenti víztornyot

Eredetileg a mindszenti víztorony robbantásos technikával való bontása csütörtökön lett volna. Az önkormányzat kedd délután azonban azt közölte, hogy ez nem fog megtörténni, egy későbbi időpontban lesz a robbantás, írtuk meg korábban. Mint a Rádio7 pénteken megírta, azóta kitűzték a robbantás új időpontját: kedden délelőtt fél 12-kor pótolják a víztorony robbantását Mindszenten.

Mint megírtuk, robbantással bontják a mindszenti víztornyot, ezt az elöregedett technológia és a statikai problémák indokolják. Az önkormányzat korábban azt írta: a víztorony vasbeton tartószerkezete rendkívül rossz állapota miatt a felújítás nem költséghatékony, ezért döntöttek a bontás mellett. A műveletet az A-HÍD Zrt. alvállalkozójaként a DETEX Kft. fogja végezni. A pontos időpontot Mindszent Város Önkormányzata pénteken közzétette közösségi oldalán:

2021-BEN DÖNTÖTTEK ARRÓL, HOGY LEBONTJÁK A VÍZTORNYOT

A közlemény nem tér ki arra, hogy mi a csúszás oka, a robbantásos bontás új időpontjáról majd tájékoztatják a lakosságot. A testület még 2021-ben egyhangúlag elfogadta a készült szakértői véleményeket, ami szerint a vasbeton tartószerkezet rendkívül rossz állapotban van, teherbíró képessége számottevően csökkent, rendeltetésének megfelelően már nem használható. Felújítása nem költséghatékony, ugyanis nem biztosítja a víztorony hosszútávú és biztonságos üzemeltethetőségét. A mindszenti víztorony 50 méter magas, 500 m3 kapacitású és 1973-ban épült. A tervek szerint új víztorony épül majd a településen – írja a Hódpress.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Forrás: Mindszent Város Önkormányzata FB/radio7.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb