Mindenmás

Új infók a szerdai tram-train balesetről: egy középkorú személy volt az áldozat, hallotta, hogy jön a vasútvillamos, mégsem ment le a sínekről (frissítve)

Elsőként számoltunk be szerdán este arról, hogy Szeged határában egy személyt elütött a tram-train. Most kiderült, hogy hiába kürtölt a villamosvasút vezetője kétszer is, az illető azonban nem mozdult a sínekről. Ezek után történt meg a tragédia.

Hangos szirénázásra, tűzoltók és mentők érkezésére lettek figyelmesek október 4-én este a szegediek, a Makkosházi körúton és Baktó környékén. Szörnyű balesethez igyekeztek, a helyi villamosvasút, a tram-train ugyanis elgázolt egy embert. Bár a segítség szinte azonnal a helyszínre érkezett, a nő életét már nem lehetett megmenteni, a helyszínen meghalt. A hirtelen fékező villamoson utazó több tucat ember nem sérült meg. 

AZONNAL DUDÁLT A VASÚTVILLAMOS

“A járművön negyvenhatan utaztak, mindenki le tudott szállni. A szegedi hivatásos tűzoltók a mentesítő járatra történő biztonságos átszállásban nyújtanak segítséget” – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság a baleset után néhány perccel. A helyiek elmondták, hogy a villamosvezető, ahogy észlelte a sínekre sétáló személyt, azonnal megnyomta a kürtöt, hogy megelőzze a gázolást – írja ma a Bors.

“Mi is hallottuk, olyan volt a hangja, meg aztán jó hosszan is nyomta. Aztán felordított még egyszer a kürt. Mivel sajnos nem egyszer hajtott már a villamosvasút elé kocsi, ezért először azt hittem, hogy autó volt” – mesélte egy helyi lakos. Hozzátette, bár nagyon sajnálja az embert és családját, de ugyanúgy a villamost vezető férfit is: “szegény ilyenkor annyit tehet, hogy kürtöl. De ha valaki öngyilkossági szándékkal nem mozdul, akkor nem tehet semmit. Szörnyű lehet neki is” – mondta. 

A lap szerint egy kommentelő azt állította, hogy az áldozat meghallotta már az első kürtszót is, de nem mozdult, inkább a halált választotta. Az eset körülményeit egyébként még vizsgálják. 

FRISSÍTVE: NŐ VOLT AZ ÁLDOZAT

Bár a lap szerint férfi volt az áldozat, cikkünk megjelenését követően azt az információt kaptuk, hogy nő volt. Részvétünk a családnak!

Ha úgy érzed, lelki segítségre szorulsz, vagy van olyan ismerősöd, aki veszélyben van, azonnal kérj segítséget! Hidd el, mindig van megoldás, mindig van, aki meghallgat:

Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége
116-123
Kék Vonal gyermekkrízis alapítvány
116-111
Csak vezetékes vonalról hívható:
DélUtán középkorú és idős emberek lelkisegély szolgálata
+36-80-200 866
Akik interneten segítenek:
www.sos505.hu és www.chat.kek-vonal.hu
E-mail címek, ahová írásban fordulhatsz:
[email protected]
[email protected]

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb