Szegedi ArcokVideo365

Exkluzív interjú Marco Rossi-val: elárulta melyik épület a kedvence Szegeden

“Elképesztő, gyönyörű élmény számomra, hogy a legendás Aranycsapattal szerepelhetek egy falon, egész egyszerűen nem találok rá szavakat” – fogalmazott Marco Rossi péntek délelőtt a Fekete Házban, miután a labdarúgó szövetségi kapitány portréját elhelyezték a Kárpáti Tamás gyűjteményéből létrehozott Hetedhét Hungarikon kiállítás relikviái között. A jeles eseményt követően a szakemberrel beszélgettünk, aki azt is elárulta, melyik a kedvenc épülete Szegeden.

Marco Rossi látogatása a Napfény városába igazi kuriózumnak számít, nekünk szegedieknek pedig külön megtisztelő, hiszen közel negyedszázad elteltével, Bicskei Bertalan 2001-es szegedi közönségtalálkozója után látogatott ismét Szegedre hivatalban lévő labdarúgó szövetségi kapitány. A mai napon a Mester a Fekete Házba látogatott, ahol jelenlétében mutatták be és helyezték el a róla készült portrét, mely sípját is tartalmazza, a Hetedhét Hungarikon kiállítás relikviái között.

MARCO ROSSI PORTRÉJÁT A HÍRES SÍPPAL AZ ARANYCSAPAT-FALÁN HELYEZTÉK EL

A sípot maga Marco Rossi ajándékozta a gyűjteménynek. A síp felhasználásával egy portré készült a szövetségi kapitányról, melyet október 6-án, pénteken lepleztek le Marco Rossi jelenlétében. A Veni Vidi Vi(n)ci című portrét Ördögh László festőművész készítette: az arcmás Rossi sípját is tartalmazza, és a mesterséges intelligencia felhasználásával, Leonardo da Vinci inspirációja nyomán készült. Az alkotás a gyűjtemény „Aranycsapat-falán”: Puskás, Grosics, Czibor és Zakariás ereklyéi, valamint a 6-3 sípja mellett kerül felavatásra.

“EGYSZERŰEN NEM TALÁLOK RÁ SZAVAKAT”

“Ismerem Kárpáti Tamást, és tudtam, hogy van egy gyönyörű gyűjteménye, ahol legendás emberek tárgyai vannak kiállítva, műalkotásként megjelenítve. Elképesztő, gyönyörű élmény számomra, hogy a legendás Aranycsapattal szerepelhetek egy falon, egész egyszerűen nem találok rá szavakat. Teljesen lenyűgöz ez a tény, hogy itt lehetek és részese lehetek ennek a kiállításnak” – mondta el Marco Rossi.

RÖGTÖN A SZÍVÉBE ZÁRTA SZEGEDET

A szövetségi kapitány arról is mesélt, noha, csak csütörtökön, azaz tegnap érkezett hozzánk, de ilyen rövid idő alatt is szívébe zárta Szegedet. “Nagyon szép városnak tartjuk Szegedet, nagyon tetszenek a történelmi épületek. Különösen szimpatikus, hogy a városban sétálva rengeteg fiatalt láttunk. Meg is beszéltem a fiammal, hogy még körbejárjuk a várost, mert nagyon tetszik nekünk” – árulta el Marco Rossi. Hozzátette, a Dómot mindenképp szeretné még belülről megtekinteni, tegnap ugyanis csak kívülről volt lehetősége megcsodálni a méltán híres Fogadalmi templomot, ami teljesen lenyűgözte a Mestert.

Nézd meg videós interjúnkat is Marco Rossival, ahol láthatod a ma elhelyezett különleges portrét is!

Operatőr: Lénárt Ferenc

Tolmácsolt: Vad Zsolt múzeumi kulturális menedzser, Móra Ferenc Múzeum

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb