Kikapcs

Látás Hónapja 2023: ismét nagy dobásra készül a Prágai Látszerészet, akik egy 20 méteres kamionról segítenek élesen látni a szegedieknek

Javában zajlik az október, amely 18 éve egyet jelent – az idén nagykorúvá váló – “Látás Hónapja” kampánnyal. Az éles látás mindenkié – tartja a mottójuk, ezzel összhangban pedig egy nagyon komoly szűrőprogramot hoz Szegedre a Prágai Látszerészet, az Essilor és a Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja (MÁESZ), akik csütörtökön egy 20 méteres óriáskamion fedélzetéről végeznek minden részletre kiterjedő, teljesen díjmentes optikai szűréseket.

AZ ÉLES LÁTÁS MINDEN SZEGEDIÉ

A 18 éve minden októberben visszatérő kampány célja, hogy felhívja a figyelmet az egyik legfontosabb érzékünkre, a látására.

Kutatások igazolták, hogy a szemüvegviselők jelentős része, nem a megfelelő, az esetek nagy részében elavult, régi korrekcióval használja a szemüvegét. Ez könnyen fáradékonyságot, fejfájásos panaszokat, általános rossz közérzetet okozhat. A Látás Hónapja alkalmából az egész országban díjmentesen ellenőrzik a vendégek látás-élességét, majd ha kell, javaslatokat tesznek a további szükséges lépésekre, vizsgálatokra, esetleges új szemüvegre, akár kontaktlencsére is.

AZ ORSZÁG LEGNAGYOBB MOBIL SZŰRŐPROGRAMJA ÉRKEZIK A SZÉCHENYI TÉRRE

A Prágai Látszerészet hosszú évek óta kiemelt szereplője a Látás Hónapja kampánynak, azonban tavaly szintet léptek:

a 2022 óta a Boutique Optique által már két helyszínen is működő szegedi optika jövő csütörtökön (október 12-én) az Essilor Magyarországgal és a MÁESZ-szel közösen egy 20 méteres óriáskamiont hoz a Széchenyi térre, amely arra vállalkozik, hogy szegediek százainak, ezreinek vizsgálja meg a legfontosabb érzékszervét.

A feladathoz Magyarország legnagyobb, guruló mobildiagnosztikai központja érkezik Szeged szívébe, amelynek fedélzetén 40 féle átfogó vizsgálatot tudnak végrehajtani a szakemberek, mindezt korszerű vizsgálati eszközökkel és azonnali kiértékeléssel. A kamion melletti sátrakban látványos anatómiai bemutató, dietetikai tanácsadás és anatómiai mozi sátor is várja a látogatókat, az utóbbiban virtuális technológia segítségével ismerhetik meg az emberi testet.

Tavaly óriási érdeklődés volt az ingyenes szűrésekre, az alábbi Szeged365 aftermovie pont egy éve készült:

Az idén 50 éves Prágai Látszerészet (az ízig-vérig szegedi, családi vállalkozás alapítója, Prágai András Mihály 1973. június 28-án írta alá a vállalkozás első hivatalos papírját, amivel bérbe vette a jelenlegi Prágai Látszerészet üzlethelyiségét, ami akkor még Úri szabóságként indult) az egészségügyi programok mellett számtalan egyéb attrakcióval készül,

  • ismert szegedi sportolók,
  • kulináris meglepetések,
  • a Guinness-rekorder Csatai Gergő,
  • és 10-ből 10 szegedi kisgyerek kedvence, a Grimm-Busz is érkezik majd a Széchenyi térre.

Az eseményről hamarosan még több információval szolgálunk, csütörtökön pedig élő bejelentkezésekkel, továbbá Szeged365 fotó – és videóriportokkal jövünk!

  • Helyszín: Szeged, Széchenyi tér
  • Dátum: most csütörtökön, 9:00–16:00 között

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb