Mindenmás

Napi pakk: szeles időjárással indul az újabb hét, mától lezárják Újszeged egyik legforgalmasabb szakaszát, de a rendőrség is fokozott közúti ellenőrzéseket tart hétfőtől

Kimondottan őszies, szeles és hűvös időjárással kezdődik meg az újabb hét Szegeden, reggel kifejezetten hideg lesz. Mától lezárják Újszeged egyik legforgalmasabb szakaszát, ami miatt a buszok is terelőútvonalon közlekednek majd, de hétfőtől a rendőrség is fokozott ellenőrzést tart a Csongrád-Csanád vármegyei utakon. Jövünk a hét első Szeged365 Napi pakkjával, tarts velünk ma is!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kívánunk minden Dénes nevű olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 83 évvel ezelőtt, ezen a napon Liverpoolban megszületett John Lennon, a Beatles-együttes egyik alapító tagja
  • 164 nappal ezelőtt, ezen a napon született Bodola Lajos mérnök, a méterrendszer hazai bevezetésének egyik hazai úttörője
  • 131 éve ezen a napon meghalt Salamon Ferenc kritikus, történész, szerkesztő, egyetemi tanár, akadémikus
  • 37 éve ezen a napon Londonban bemutatták Andrew Lloyd Webber művét, az Operaház fantomja című musicalt
  • 22 évvel ezelőtt, ezen a napon meghalt Charles Simonyi magyar származású amerikai mérnök, fizikus, aki a Microsoft egyik vezető fejlesztője volt és aki kétszer járt az űrben

MA IS HŰVÖS, SZELES IDŐJÁRÁSRA SZÁMÍTHATUNK SZEGEDEN

A vasárnap érkezett hidegfront még a hét első napján is érezhető lesz Szegeden: hétfőn is szeles időjárásunk lesz, de nem annyira, mint vasárnap. Reggel viszont kifejezetten hideg lesz, így akkor érdemes lesz rendesen felöltözni.

Hétfőre virradóan az északi, északkeleti tájakon helyenként már talajmenti fagyra, néhol gyenge fagyra is lehet számítani, viszont Szegeden ettől nem kell tartani. A rövidebb napos időszakok után délután észak, északkelet felől többfelé kialakulhat eső, zápor. A déli-délnyugati, majd a nyugati-északnyugati szél többfelé megélénkül, néhol megerősödik. Napközben nagy lesz a hőmérsékleti kontraszt, 10 és 24 fok között alakulhat a legmagasabb hőmérséklet, északkeleten lehet a leghűvösebb.

MÁTÓL LEZÁRJÁK ÚJSZEGED EGYIK LEGFORGALMASABB SZAKASZÁT

A Fő fasoron zajló ivóvízhálózat-rekonstrukciós munkálatok részeként október 9-től (hétfő) kezdődően átmenetileg lezárásra kerül a Temesvári krt. – Fő fasor sarka – tájékoztatott a Szegedi Vízmű. Mint kiemelték, a munkálatok ideje alatt a Temesvári körútról egyik irányból sem lehet majd a Fő fasorra kanyarodni, illetve a Fő fasorról sem lehet a Temesvári körútra.

Hozzátették, a körúton sávszűkületre, terelésre kell számítaniuk az arra közlekedőknek. A lezárás a tömegközlekedést is érinti, az érintett autóbuszok terelőútvonalon haladnak majd, a Jobb fasor, illetve a Közép fasor igénybevételével. A kerékpárral és gyalogosan közlekedőknek is terelésre kell számítaniuk az érintett munkaterületen.

FOKOZOTT ELLENŐRZÉST TART AZ UTAKON MÁTÓL A RENDŐRSÉG

A rendőrök 2023. október 9. és október 15. között fokozott közúti ellenőrzéseket tartanak Magyarország közútjain. Mint kiderült, az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata „Focus on the road” elnevezéssel hirdetett fokozott ellenőrzést, amelyhez a magyar rendőrség is csatlakozik.

A rendőrség Magyarország egész területén elsősorban a menet közbeni rádiótelefon használatot ellenőrzi, de nagy hangsúlyt kap a személy- és vagyonbiztonságot a figyelem elvonásával veszélyeztető egyéb cselekmények, mint például a jármű vezetőjének menet közben bármilyen elektronikai eszköz működtetésének, ilyen eszközön képi vagy szöveges adatok megtekintésének felderítése is. Magyarul: a vezetés közben mobilozókat szeretnék kiszűrni az egyenruhások.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb