Szegedi Arcok

Már csak egy nap, és személyesen is találkozhatunk a Nobel-díjas Karikó Katalinnal, Szegedre jön városunk díszpolgára

Alma materébe látogat október 12-én Dr. Karikó Katalin kutatóprofesszor, aki a Covid19 modern vakcinákban használt módosított hírvivő RNS feltalálójaként kapta meg a 2023-as fiziológiai és orvostudományi Nobel-díjat. Két helyszínen is találkozhatunk vele, először a Dugonics téren, majd a Dóm téren. Mutatjuk a teljes programot!

A világhírű tudóst 2023. október 12-én, csütörtökön 13 óra 15 perckor a Szegedi Tudományegyetem Dugonics téri épülete előtt köszöntik az egyetem, a vármegye és a város képviselői:

  • Prof. Dr. Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke,
  • Prof. Dr. Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora,
  • Dr. Fendler Judit, a Szegedi Tudományegyetem kancellárja,
  • Salgó László, a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal főispánja
  • és Botka László, Szeged város polgármestere.

Ide természetesen bárki elmehet, így lesz lehetőséged személyesen is találkozni Szeged díszpolgárával. Ezek után a Dugonics téri épület dísztermében 14 órakor ünnepi ülés kezdődik Dr. Karikó Katalin tiszteletére, melyet a város lakossága a Dugonics téren elhelyezett kivetítőn, vagy a University of Szeged Facebook-oldalán tekinthet meg.

A JATE KLUBBAN TART SZEMINÁRIUMOT, MAJD A DÓM TÉREN IS TALÁLKOZHATUNK VELE

A Szegedi Tudományegyetem Nobel-díjas kutatóprofesszora 17 óra 15 perctől a JATE Klubban szemináriumot tart egyetemi hallgatóknak. A Karikó-módszer titkaiba beavató beszélgetésen szó esik a kutatás céljáról, a siker titkáról, a kísérleti eredmények feldolgozásáról, a tudományos kapcsolatháló bővítési lehetőségeiről. A beszélgetés a University of Szeged Facebook-oldalán élőben megtekinthető. A szegedi program zárásaként 19 órakor a JATE Klubtól ünnepi séta indul a Dóm térre, melyre a város lakosságát is várják.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb