Sport

Ez gyors volt: már el is kezdte a munkát a Pick Szegedet a következő szezonban átvevő svéd edzőpáros

Már figyeli az OTP Bank-Pick Szeged mérkőzéseit és a jövő nyári játékoskeret kialakításán dolgozik Michael Apelgren és Jonas Källman, akik a következő szezontól veszik át a Tisza-parti férfi kézilabdacsapat irányítását – számolt be róla az M4 Sport.

MÁJUSBAN JÖTT A BEJELENTÉS: APELGREN ÉS EGY ÓRIÁSI SZEGEDI KEDVENC, KALLMANN ÉRKEZIK A CSAPAT EDZŐI PADJÁRA

Az OTP Bank-Pick Szeged májusban erősítette meg, hogy a 2023/2024-es szezonban Kárpáti Krisztián és Vladan Jordovic vezeti a szakmai munkát, jövő nyártól pedig a svéd Michael Apelgren veszi át az irányítást, akinek segítője a szegedi legenda, Jonas Källman lesz:

Källman 2014 és 2021 között Szegeden játszott, csapatkapitány is volt, hazája válogatottjával pedig olimpiai ezüstérmet nyert 2012-ben Londonban.

HIÁNYZIK NEKI AZ ÖLTÖZŐ FEELINGJE

Källman az M1-nek elárulta, jelenleg Alicantéban él a családjával, miután visszavonult a Benficából, Spanyolországba költöztek, itt készül fel a következő szezonra. Huszonkét év profi pályafutás után jólesik neki a pihenés, de mivel imádja a kézilabdát, edzősködni szeretett volna, elvégezte a mesterképzést, az öltözői légkör pedig már nagyon hiányzik neki.

MÁR DOLGOZNAK A JÁTÉKOSKERETEN

Michael Apelgrennel már nézik a Szeged meccseit és dolgoznak a leendő játékoskeret kialakításán, de mivel a leendő vezetőedző jelenleg a Sävehof szakmai irányításáért felel, elsősorban még a svéd csapatra koncentrál.

Källman a Tisza-partiak meccseit nézve úgy érzi, a játékosok boldogabbak, felszabadultabban játszanak és látja az új taktikai variációkat. A csapatot jelenleg irányító Kárpáti Krisztián munkájába sem ő, sem Apelgren nem szól bele, de azon már most dolgoznak, hogy a játékosok közül ki távozik és ki érkezik, a nyáron várható játékosmozgásról ugyanakkor egyelőre nem árulhat el semmit.

A következő szezon Szegedjével kapcsolatban Källman azt mondta, hogy míg Apelgren a skandináv, ő a spanyol vonalat érzi magához közelebbnek, ezért abban bízik, hogy ezt a két stílust tudják majd sikeresen ötvözni.

HÁROM PICK JÁTÉKOSRA IS VÁRJUK A SZAVAZATOD A LEGSZEGEDIBB SPORTOLÓK MEZŐNYÉBEN

Kereken egy hete pörög a Prágai Látszerészet és a Boutique Optique bemutatja: Legszegedibb Szegediek 2023-as évada, amelynek sportolói élbolyában három OTP – PICK Szeged játékos,

  • Super Mario,
  • Bánhidi Bence,
  • és Bodó Ricsi is várja a szavazataitokat,

sőt, Mario Sostaric szorosan a jelenleg (2023.10.16.) első Olasz Anna mögött tanyázik a népszerű listán. Köszönjük, ha Te is voksolsz, az alábbi két mezőny hétről hétre újabbakkal fog bővülni, hamarosan érkeznek a Legszegedibb Gyógyítók, Művészek és Tanítók is:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb