Közélet

Izrael szerint magyar áldozata is van a Hamász támadásoknak, a külügyminisztérium cáfol

Az izraeli külügyminisztérium hivatalos Twitter oldalának bejegyzése és a The Wall Street Journal összesítése – melyet az Egyesült Államok külügyminisztériumának információi alapján készítettek – friss bejegyzése szerint magyar áldozata is van a Hamász terrortámadásának, az erről szóló bejegyzést IDE kattintva lehet megnézni. A külügyminisztérium mindezt cáfolta, egyben hozzátette, jelenleg 15 magyar állampolgár tartózkodik a Gázai övezetben.

“Folyamatosan kapcsolatban vagyunk az izraeli hatóságokkal, akik minden fórumon megerősítették, hogy nem tudnak magyar áldozatról. Ezt alátámasztja, hogy sem a Külügyminisztériumhoz, sem a tel-avivi nagykövetségünkhöz nem érkezett ellentétes információ egyetlen csatornán sem, és bejelentést sem kaptunk eltűnt magyar állampolgárról”

– mondta Paczolay Máté külügyi szóvivő az Indexnek, hozzátéve, hogy az izraeli hatóságok tudatában vannak a közösségi médiában terjedő infografikának, aminek kapcsán közölték a magyar féllel, hogy az ott feltüntetettek nem az ő hivatalos közlésükön alapszanak.

“A magyarok, akikkel a külügy folyamatos kapcsolatban van, rendkívül nehéz helyzetük ellenére épségben vannak, de a biztonsági körülmények miatt többször is tartózkodási helyet kellett változtatniuk az elmúlt napokban”

– tette hozzá Paczolay.

A külügyi szóvivő elárulta, hogy jelenleg 15 magyar állampolgár tartózkodik a Gázai övezetben.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb