Smart Szeged

A jövő héten már vonattal utazhatunk Szegedről Szabadkára

A Srbija voz információi szerint október 23-án indul újra a vasúti közlekedés Szabadka és Szeged között. Szabadkán, a vasútállomás épülete felújításának a befejezéséig a teherpályaudvaron felállított ideiglenes peronnál szállhatnak fel az utasok a vonatra – írja a Vajdaság Ma.

Nincs már egy hét sem, és megindulhat a személyszállítás a Szegedet Szabadkával összekötő vasútvonalon, a magyar oldalon kettő, a szerb oldalon öt megállóval. Nyolc év szünet után lehet majd vasúton eljutni az egyik városból a másikba. Az ígéretek szerint, mivel az útlevélellenőrzés a vonatban lesz, sokkal rövidebb idő alatt lehet majd megtenni ezt a távot.

NINCS MÉG MENETREND

A Srbija voz közleménye emlékeztet arra is, hogy közúti átkelés esetén gyakran több órát kell vesztegelni a szerb-magyar határon. Pontos menetrend és árlista sincs még, de azt már tudni, hogy körülbelül 1 óra 15 perces menetidővel kell számolni – ezt korábban Szijjártó Péter emelte ki. A Sbija voz tájékoztatása szerint naponta két járat fog Szabadkáról Szegedre, egy délelőtt és egy délután.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb