Közélet

Újabb lövöldözés volt Brüsszelben, lelőttek egy gyanúsítottat (frissítve)

Kedd reggel egy embert lelőttek egy brüsszeli kávézóban, miután a belga rendőrség hajtóvadászatot indított egy férfi után, aki hétfő este két embert ölt meg a városban egy nemzetközi labdarúgó-mérkőzés előtt. Az ügyészség megerősítette a lövöldözés tényét, de a gyanúsítottat hivatalosan még nem azonosították.

Mint az Index cikkéből kiderült, a Schaerbeekben lévő kávézóban lelőtt személy a feltételezett merénylő, akit Abdesalem Lassoued néven neveztek meg. Ez a kerület – ahol nagyszámú török és tunéziai közösség él – volt a brüsszeli terrortámadással gyanúsított 45 éves tunéziai férfi lakóhelye.

EGYELŐRE NEM BIZTOS, HOGY A LELŐTT SZEMÉLY A GYANÚSÍTOTT VOLT

Később azonban egy belga ügyész azt mondta, a hatóságok egyelőre nem biztosak abban, hogy a lelőtt személy a gyanúsított volt, írja a Sky News. Annelies Verlinden, Belgium belügyminisztere is megerősítette, hogy egy gyanúsítottat „lelőttek”. A miniszter a személyazonosságának megerősítése nélkül hozzátette, hogy a támadáskor használt automata fegyvert megtalálták a semlegesített személynél. A politikus azt mondta, a meglőtt férfit jelenleg az intenzív osztályon kezelik.

KÉT SZURKOLÓT LŐTTEK LE HÉTFŐ ESTE

Mint arról beszámoltunk, a belga hatóságok hajtóvadászatot indítottak hétfő este, miután két svéd szurkolót lelőttek, egy személyt pedig megsebesítettek Brüsszel belvárosában. Egy amatőr felvételen egy narancssárga kabátos férfi volt látható, amint robogóval érkezik, és megáll a járdán. Ezután rálőtt két emberre, beviharzott egy épületbe, ahol újra közelről lőtt az emberekre.

Eric Van Duyse, a szövetségi ügyészség szóvivője szerint az elkövető szándékosan választott ki svéd állampolgárságú áldozatokat. A skandináv ország a közelmúltban az iszlamisták célkeresztjébe került a Korán-égetések miatt.

FRISSÍTVE: MEGHALT AZ ELKÖVETŐ

De Standaard információi szerint a tegnap esti brüsszeli merénylet elkövetője nem sokkal 10:00 előtt belehalt a lőtt sérüléseibe a kórházban. A fejlemény ellenére életben maradtak a fokozott biztonsági intézkedések Brüsszelben, teszi hozzá a belga kiadvány. Az intézkedéseket a nap folyamán újraértékelik – tették hozzá.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb