KözéletVideo365

Afgán fegyveres embercsempészek is megjelentek a déli határnál, olyanok, akik a 2021-es tálib hatalomátvételnél szolgálatot teljesítettek (videóval)

“A túloldalon főleg az afgán állampolgárságú bűnszervezet tagjai között több olyan személy is van, aki a 2021-es tálib hatalomátvételnél fegyveres szolgálatot teljesített Afganisztán területén” – ezekkel a sorokkal kezdődik az a 6 perces videó, amit Magyarország Kormánya tett közzé a közösségi oldalán a migrációról pénteken.

“Fegyverrel jönnek le a határzárhoz. Ennek a lényege a határzár között lévő járőrök megfélemlítése, hogy a csoport bejusson Magyarország területére. Ami észlelhető, és amit látunk az a Kalasnyikov, de láttunk már maroklőfegyvert is. Sokszor figyelmeztető lövéseket adnak le a levegőbe, már mélységből, közel a határzárhoz” – mondta Buder Andor, kiemelt főhatárrendész-szektorparancsnok a videóban.

AZ ÉLŐ ERŐT IS TÁMADTÁK

“A fegyveres elkövetés veszélyes, komolyan kell venni. Az embercsempészek hajtják a migránsokat neki a kerítésnek a megfelelő javadalmazás fejében. Ott előfordul, hogy fegyverrel hajtja még a migránst is az embercsempész a kerítésen átjutásra” – emelte ki Bartók László, szolgálatparancsnok. “Sajnos konkrét példa is volt már arra, hogy az élő erőt támadták, és célzott lövést adtak le az irányukba Szerbia területéről”- ezt már Balog Gábor, a KR NNI Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály megbízott főosztályvezetője mondta.

A videóban az is látható például, hogy hogyan kapcsolnak le a rendőrök egy, az 55-ösön Szeged felé tartó csempészt a migránsokkal. Sőt, azt is kiemelik, hogy Szerbia területén jelenleg afgán és marokkói csempészek uralják az erdős területeket.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb