Mindenmás

Bolondos ősz: újabb melegrekord dőlt meg

Sorra dőlnek meg a melegrekordok hazánkban, mintha az időjárás nem igazán tudná, hogy már ősz van. Szombaton három melegrekord is megdőlt, ezek közül az egyik Szegeden. Most újabb csúcsértéket mértek, hiszen vasárnap reggel Körösszakálon csupán 17,1 Celsius-fokig csökkent a hőmérséklet.

Folytatódott az ilyenkor szokásosnál jóval melegebb időjárás, vasárnap reggel Körösszakálon csupán 17,1 Celsius-fokig csökkent a hőmérséklet – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat a honlapján hétfőn. Hozzátették: ezzel megdőlt az erre a napra vonatkozó legmagasabb minimumhőmérsékleti rekord. A korábbi rekord 16,4 fok volt, amelyet 2019-ben mértek Pécs-Árpádtetőn.

OKTÓBER, A REKORDOK HÓNAPJA

Mint ahogyan korábban beszámoltunk róla, az utóbbi idők nyárias időjárásának köszönhetően több helyen is megdőlt a melegrekord pénteken…

….az Országos Meteorológiai Szolgálat közlése szerint a szombat sem volt különb, ugyanis három melegrekord is megdőlt aznap, ezek közül az egyik Szegeden:

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb