Közélet

Befutott a MÁV válasza: jobb lesz, de tökéletes sosem a Klebelsberg-telepi vasúti átjáró

A szeptemberi átépítés két vágányt érintő utómunkálatai miatt kedden ismét lezárták a Tompai Kapu úti vasúti átjárót Klebelsberg-telepnél. Alighogy megkezdődtek a munkálatok, Olvasónk, József arra hívta fel a figyelmünket, úgy tűnik, csak a külső vágányok és az útcsatlakozások közötti részt bontják, viszont a javítás szemmel láthatóan nem érinti a legutóbb is otthagyott sínek közötti hullámokat. Ezzel kapcsolatban megkérdeztük a MÁV-ot, akiknek válasza szerdán be is futott szerkesztőségünkbe. Rövid válaszukból mi azt vettük ki, hogy jobb lesz, de tökéletes sosem a Klebelsberg-telepi vasúti átjáróban a közlekedés.

A SÍNEK SZINTJE LENTEBB KERÜLT, MINT AZ ASZFALTÉ

Mint korábban megírtuk, pont az iskolakezdésre időzítve, szeptember 4-től láttak neki a Klebelsberg-telepi vasúti átjáró felújításának, amely bár időre, szeptember 12-re elkészült, a kivitelezés hagyott maga után “némi” kivetni valót: a “komfortosabb” átjutásból végül egy kabaréba illő hullámvasút lett, a baki oka pedig, hogy a sínek szintje lentebb került, mint az aszfalté. Ennek a korrigálása vette kezdetét kedd reggel. A MÁV tájékoztatása szerint a szeptemberi átépítés két vágányt érintő utómunkálatai miatt október 24-én 7 órától 27-én 18 óráig váltakozva, terelőúton át zajlik a közúti forgalom az érintett vasúti átjáróban.

JOBB LESZ, DE TÖKÉLETES SOSEM

Alighogy megkezdődtek a munkálatok, Olvasónk, József arra hívta fel a figyelmünket, úgy tűnik, csak a külső vágányok és az útcsatlakozások közötti részt bontják, viszont a javítás szemmel láthatóan nem érinti a legutóbb is otthagyott sínek közötti hullámokat, így félő, hogy a javítási munkálatok nem érik el céljukat most sem. Ennek kapcsán felvettük a kapcsolatot a MÁV-al is, akik az alábbi választ küldték részünkre:

“Kiadott közleményünkben leírtakat megerősítve jelezzük, hogy a Tompai Kapu úti vasúti átjáró végleges kialakítása október 24-27. között zajlik. A munkálatok során az útátjáróban szabályozzák a középső, „röszkei” vágányt, cserélik a vágányokhoz csatlakozó aszfaltréteget, így az átkelés az átjáróban lévő vágányokon keresztül komfortosabbá válik a munkákat követően” – írták.

Kiemelték, a szintkülönbség a munkálatok befejeztével csökkenni fog, azonban a vasúti- és közúti kötöttségek miatt a közút magassági nyomvonalát nem lehet ideálisan kialakítani, azaz teljesen azonos szint nem érhető el.

Végezetül hozzátették, a munkálatok elkezdődtek a tegnapi napon, és tervezetten péntekig befejeződhetnek.

Válaszuk alapján lényegében a Tompai Kapu úti vasúti átjáróban fizikailag lehetetlen teljesen egy szintbe hozni a síneket és az őket összekötő aszfaltot.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb