Kikapcs

Az életöröm mindannyiunké: Harsányi Zsuzsa festményeiből nyílik kiállítás Szegeden

Szegedre érkezett “Az életöröm mindannyiunké” című vándorkiállítás anyaga. A kiállítás hivatalos megnyitója október 27-én, 11.00 órakor lesz a Szent-Györgyi Albert Agórában – közölte szerkesztőségünkkel a kiállítást szervező Szeged Első Lions Club.

Mint kiemelték, Harsányi Zsuzsa festőművész vándorkiállításának legfőbb célja (miután sérült személyek, gyermekek ábrázolásáról szól) a társadalom érzékenyítése az elfogadás érdekében. Azt is megtudtuk, hogy az eseményt egy országos óvodapedagógus konferencia kísérő rendezvényeként valósítják meg. A kiállítás két hétig lesz megtekinthető az intézmény nyitvatartási idejében.

A KIÁLLÍTÁS EGY SEGÉLYKIÁLLTÁS

Mint tovább kiemelték, a kiállítás egy segélykiáltás, mellyel a művész szeretné felhívni a figyelmet az értelmi sérüléssel élő embertársainkra. A festmények bepillantást engednek hétköznapjaikba, hisz ők ugyan olyanok, mint bárki más, ugyanúgy éreznek, örülnek, szomorúak, élvezik az életet, a társaságot. Ugyanúgy szeretnek beszélgetni, játszani, szórakozni, táncolni, de ugyanúgy komolyan veszik a rájuk bízott feladatokat is. Nyitottak, segítőkészek, őszinték, nagyon tudnak szeretni és nagyon szerethetőek. Tehát, a különleges megnyitón lélekemelő élménnyel gazdagodhatnak a résztvevők. A szegedi kiállítást a Szeged Első Lions Club karitatív szervezet hozta létre azzal a céllal, hogy az országban, egy vándortárlat formájában minél több emberhez eljusson az üzenete. A kiállítás célja az elfogadás és a társadalmi kohézió fontosságának erősítése – tették hozzá.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb