Sport

Ezen a hétvégén a judo-é lesz a főszerep Szegeden: Ukrajnából, Oroszországból, de még Jamaikából és Zambiából is megmérettetik magukat a versenyzők a tatamin

Ezen a hétvégén a judo-é lesz a főszerep az újszegedi Városi Sportcsarnokban. Szombaton 11 órától Ifjúsági B Országos Bajnokság, 15 órától a CE Glass Kupa nemzetközi junior és felnőtt rangsorversenyre kerül sor. Vasárnap pedig a kisebbeké a küzdőtér, ahol 11 órától elkezdődik a Csaba Béla Emlékverseny. Az eseménydús hétvégéről az eseményt szervező Szatymazi Sportegyesület edzőjével, Szabó Csabával beszélgettünk.

SZERBIÁTÓL KEZDVE DÉL-AFRIKÁN ÁT, ZAMBIÁBÓL IS ÉRKEZNEK VERSENYZŐK

Mint Szabó Csaba elmondta, már ötödik éve szerveznek Szegedre komoly judo versenyeket, de most először bővült kétnaposra a program. Az eseményre az előnevezések alapján eddig 800-an jelezték részvételi szándékukat határainkon belülről és kívülről is. Érkeznek például Szerbiából, Romániából, Szlovákiából, Ukrajnából, Oroszországból, de még Dél-Afrikából, Jamaikából, Zambiából és Máltáról is versenyzők, akik hat korosztályban lépnek majd a tatamira.

ELSŐ ALKALOMMAL RAJTOL EL A CE GLASS KUPA, ÖTÖDIK ALKALOMMAL PEDIG A CE GLASS CSABA BÉLA – EMLÉKVERSENY

A sort szombaton 11 órától az Ifjúsági B Országos Bajnoksággal indítják, ami a korosztálynak egy válogató versenye lesz. Ezt követően 15 órakor veszi kezdetét a CE Glass Kupa nemzetközi junior és felnőtt verseny, mely különlegessége, hogy első alkalommal rendezik meg a szervezők. A szatymazi üveggyár mellett, mint az edzőtől megtudtuk, az Első Beton Kft. a rendezvény másik támogatója, aki már évtizedek óta teljes mellszélességgel a Szatymazi SE és a magyar judo mellett áll. Vasárnap 11 órától pedig immár 5. alkalommal rajtol el a CE Glass Csaba Béla-emlékverseny, ahol a diák A, B, C és serdülő korosztályokban mérettetik meg magukat a 10-12 és 13-14 éves ifjú cselgáncsozók.

“REMÉLJÜK, LESZ ARANYÉRMESÜNK, NEM IS EGY”

Szabó Csaba abba is beavatott bennünket a Szatymazi SE 20-25 versenyzőt vonultat fel a két nap alatt. “Reméljük, hogy lesz aranyérmesünk, nem is egy, de az elsődleges az az, hogy egy sikeres rendezvényt hozzunk Szegedre, hiszen nagyon sokan képviseltetik magukat itt a tatamin, s ez nem csupán Szegednek, hanem a környék összes judo klubjának jó lehetőséget biztosít” – árulta el Szabó Csaba. Hozzátette, a rendezvény ingyenesen látogatható, ily módon lehetőséget kínál, hogy a fiatalok testközelből ismerkedhessenek meg ezzel a sportággal, s, ki tudja, lehet a jövőben ők is kedvet kapnak, hogy kipróbálják magukat a tatamin.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb