Mindenmás

Lövöldözés volt egy balatonföldvári iskolában

Hetedik osztályos tanulóknak tartottak pályaorientációs napot egy balatonföldvári általános iskolában. Az egyik gyerek vadászként dolgozó édesapja egy töltött fegyvert is magával vitt, amit végül elsütöttek a diákok. Csak a szerencsének köszönhető, hogy nem történt tragédia, írta meg az Index.

Egy balatonföldvári általános iskolában tartottak pályaorientációs napot a hetedik osztályos tanulóknak – számolt be róla a Bors. Az eseményre a szülőket is meghívták, hogy bemutassák foglalkozásukat a diákoknak. Az egyik gyermek édesapja vadászként dolgozik, így az éles lőfegyverét és a hozzá tartozó lőszereket is magával vitte.

AKÁR EGYMÁST IS LELŐHETTÉK VOLNA

Hatalmas ijedtség támadt az iskolában, amikor a gyerekek töltött fegyverrel a kezükben lőni kezdtek. Az egyik szülő arról számolt be a lapnak, hogy „az egyik gyereknek sikerült megtöltenie a fegyvert, majd meghúzták a ravaszt”. Mint mondta, szerencse volt, hogy a puska az ablak irányába nézett, hiszen a gyerekek akár egymást is lelőhették volna. 

ELJÁRÁS INDULT AZ ÜGYBEN

Hozzátette, hogy szerinte a diákok sem gondolták, hogy éles lőfegyvert tartanak a kezükben. A történtek után egy rendőr és egy helyszínelő is megjelent az általános iskolában. A portál megkeresésére a Somogy vármegyei rendőrség megerősítette a történteket, hozzátéve, hogy a kapitányság eljárást indított az ügyben. 

Forrás: index.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb