Közélet

Páncélozott járművekkel vonult fel a szerb hadsereg a magyar határ mellett, egyre neccesebb a migráns-helyzet

A szabadkaiak és a környező falvak lakói a kora hajnali óráktól fegyveres rendőri erőkre figyelhettek fel az utcákon, amiből arra lehet következtetni, hogy a páncélozott járművekkel felvonuló biztonsági erők jelenléte sokkal fokozottabb lesz az elkövetkező időszakban – írta a Subotica.com.


Szombat reggelre a szerb hadsereg, illetve a csendőrség több páncélozott járműve jelent meg Délvidéken toronyfegyverzettel felszerelve, a Szabadka környéki erdős sávoknál. Palics és Horgos környékén óriási a rendőri jelenlét, zárják a migránsok útvonalait. Több egység rabszállítóval ment be 10 óra előtt Tőzegbányánál az erdőbe, a PS szerint pont ott, ahol csütörtökön éjszaka az első lövöldözés volt. A helyszínen minden jel arra utal, hogy a nap folyamán komoly, összehangolt akció várható.

11 óra után Tőzegbányánál, a horgásztónál nagy létszámban sorakoztak fel a szerb hadsereg Say speciális antiterrorista kommandósai, valamint a csendőrség és a nemzetbiztonsági titkosszolgálat. A Vajdaság Ma szerint két páncélozott jármű, quadok és terepjárók várnak a bevetésre, miközben az erdőn kívül, a kritikus pontokon katonai bázisokat is elkezdtek kiépíteni.

A lap arról irt, hogy a határ menti sávban táborokat építenek a biztonsági erők tagjai számára.

“Ma éjjel 3 óra körül megkezdődött a Belügyminisztérium egységeinek bevetése, amelyet Dejan Luković tábornok vezet. Reméljük, hogy a következő két hétben megoldjuk az itteni problémákat, vagyis addig nem megyünk innen el, amíg az incidensek résztvevőit el nem távolítják erről a területről. Keresni fogjuk őket, bárhol is legyenek, az erdőben vagy olyan szálláshelyen, ahol eddig biztonságban érezték magukat”

– mondta Bratislav Gašić rendőrminiszter újságírókhoz intézett beszédében kora délután Horgoson.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb