Kikapcs

Izgalmas világokba kalauzolnak bennünket Szegeden: halloweeni filmek világa elevenedik meg a Vadasparkban, csak nálunk koncertezik a chilei Föllakzoid és a japán juharok pompázatos színei közé invitál a Füvészkert

Izgalmas világokba kalauzolnak bennünket a következő napokban Szegeden: a halloweeni filmek világa elevenedik meg a Vadasparkban, Magyarországon csak Szegeden koncertezik európai turnéja során a kortárs pszichedelikus színtér meghatározó formációja, a chilei Föllakzoid és Momiji ünnepén a japán juharok pompázatos színei közé invitál a Szegedi Füvészkert. Mutatjuk, milyen programok csábítanak bennünket kalandos utazásokra a jövő héten.

HORROR-ÖSVÉNY ÉS SZÖRNYEK TÁNCA A SZEGEDI VADASPARKBAN

Idén sem maradhat el az egyik legkedveltebb rendezvény Szegeden, avagy a Vadasparki Halloween. Ismét izgalmas esti programokkal várják a borzongató szórakozásra vágyókat október 31-én, 17.00 és 21.00 között. Mint minden évben, most is adnak egy fő témát, mely remélik, hogy nem csak az ő fantáziájukat mozgatja meg, hanem a Vadasparkba látogatókat is látványos beöltözésre inspirál, hogy minél hangulatosabb legyen a buli. Ez a téma idén a halloweeni filmek világa lesz, így a klasszikus és modern mozik és tévésorozatok kedvelői most kiélhetik magukat.

EURÓPAI TURNÉJÁN MAGYARORSZÁGON KIZÁRÓLAG A SZEGEDI GRAND CAFÉBAN LÉP FEL A CHILEI FÖLLAKZOID

Neves nemzetközi fesztiválok, többek között a Primavera Sound, a Roadburn, a Roskilde, vagy a magyarországi Ozora után idei európai turnéján Magyarországon kizárólag a szegedi Grand Caféban lép fel november elsején, szerdán, 21 órától a kortárs pszichedelikus színtér meghatározó formációja, a Föllakzoid.

Az utazás 15 évvel ezelőtt egy közös transzállapot megélésével kezdődött a chilei Santiagóban élő gyerekkori barátok, Domingae és Diego között. Az Andok ősi zenéje által erősen befolyásolt zenekaruk megtanulta integrálni zenei örökségüket korunk kortárs hangzásaival és a technológia által adott lehetőségekkel, így gazdag, mégis minimalista elektronikus-organikus atmoszférát teremtenek zenéjükben.

A chilei Föllakzoid nemzetközi színtéren ismert zenekarnak számít, hazánkban korábban az A38 hajón és az Ozorán is fellépett headlinerként. Ezért is jelentős esemény számunkra, hogy sűrű EU-turnéjuk keretében ezúttal csak Szegeden lépnek fel Magyarországon. 

MOMIJI ÜNNEPE A FÜVÉSZKERTBEN

November 4-én, szombaton rendezik meg a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertjében a Momiji – Gyönyörködés a japán juharok őszi lombszíneződésében című programot.

Momiji, amikor a hegy istene vörösre festi a faleveleket. Ekkor a japánok szívesen látogatják végig a legfestőibb helyeket. A japán juharok a Füvészkert japánkertjében is bámulatos színes ruhát öltenek ősszel. A levelek október elején kezdenek a vörös és sárga számtalan árnyalatában ragyogni és november közepére az egész tájat mesés színekbe vonják.
Ehhez kapcsolódik rendezvényük, melyen ezt a hagyományos japán ünnepet szeretnék közelebb hozni a látogatókhoz megmutatva a növényeket és a kultúrát is. A hangulatos, japánkertben tett séta útvonalát késő délutántól a program zárásáig lámpákkal és mécsesekkel megvilágítják, így egyedi, különleges élményben lehet része annak, aki akkor kilátogat a Füvészkertbe.

A program így fest:

  • 11.00 Kertvezetés a japánkertben (Gál Tamás)
  • 13.00 Kertvezetés a japánkertben (Gál Tamás)
  • 14.00 Bakos Tünde koto művész előadása
  • 15.00 Kortalan fa – A páfrányfenyő (Ginkgo biloba) Magyarországon
    dr. Orlóci László, az ELTE Füvészkert igazgatójának előadása és könyvbemutatója
  • 16.00 Japán teakészítési bemutató (Kasza Ferenc és Kasza Péter)

Egész nap látogatható:

  • Imre György bonsai bemutatója
  • Sushi és egyéb japán ételek kóstolója
  • Kimmidoll és Japán cuccok vására 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb