Sport

Mikler Roland: plusz motivációt ad, hogy több mint tíz év után újra Szegeden játszik a válogatott

José María Rodríguez Vaquero szövetségi kapitány célkitűzése az, hogy a magyar férfi kézilabda-válogatott továbbjusson a csoportjából a németországi Európa-bajnokságon. A válogatott sajtónyilvános szegedi edzésén a szakvezető az MTI-nek elmondta, erős ellenfelek várnak rájuk a csoportban, nagyon fontos lenne, hogy a montenegróiak ellen győzelemmel kezdjenek. Mint Mikler Roland, a válogatott és az OTP Bank-Pick Szeged kapusa elmondta, plusz motivációt ad számára, hogy több mint tíz év után újra Szegeden játszik a válogatott.

SZOMBATON SZEGEDEN, A LENGYELEKKEL JÁTSZANAK FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉST

Kiemelte, számára az a legfontosabb, hogy a lehető legjobban játsszon a csapat. Egy Európa-bajnokság a mezőny összetételét tekintve sokszor nehezebb, mint egy világbajnokság – fűzte hozzá a szövetségi kapitány -, aki együttesével az első kettő között szeretne végezni a csoportban.

A magyar válogatott szombaton Szegeden, majd másnap Békéscsabán játszik felkészülési mérkőzést a lengyelekkel. A szakvezető a soron következő összecsapásokról azt mondta, csaknem fél éve nem volt együtt a válogatott, ezért azon fognak dolgozni, hogy megteremtsék az összhangot a csapaton belül.

TÖBB MINT 10 ÉV UTÁN ÚJRA SZEGEDEN JÁTSZIK A VÁLOGATOTT

Mikler Roland, a válogatott és az OTP Bank-Pick Szeged kapusa úgy fogalmazott, plusz motivációt ad számára, hogy több mint tíz év után újra Szegeden játszik a válogatott. “A fiatal, lendületes keret összekovácsolása lesz a legfontosabb célja ennek a két mérkőzésnek” – nyilatkozott, hozzátéve, bíznak benne, hogy hamarosan teljes csapattal tudnak majd készülni, mivel jelenleg az előzőleg kihirdetett keretből Ilics Zorán sérülés miatt hiányzik, helyette Ónodi-Jánoskúti Mátét hívta be a szövetségi kapitány.

A január 10. és 28. közötti, németországi Európa-bajnokságon a magyar válogatott a C csoportban szerepel majd, ellenfele Montenegró mellett Szerbia és Izland lesz. A hat négycsapatos csoportból az első két-két helyezett jut a középdöntőbe, melyben hat-hat együttes küzd majd az elődöntőt érő első kettő közé jutásért.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb