SportSzegedi Arcok

Jött, látott, győzött: első alkalommal vett részt a Küzdősportok Világjátékán a szegedi sportoló, Kéri Tina és rögtön be is zsebelte az aranyat

Csak úgy taroltak a szegediek a Küzdősportok Világjátékán (World Combat Games) Szaúd-Arábia fővárosában, Rijádban. Arról már beszámoltunk nektek, hogy az Exatlont megnyerő sándorfalvi Busa Gabriella húga, Busa Andrea lett az első magyar női kick-boxos, aki World Combat Games-t nyert, de az aranyérmesek között volt még egy szegedi érdekeltségű versenyző, méghozzá a zentai Kéri Valentina személyében, aki ugyan szerb színekben indult a versenyen, de edzései, felkészülése mind-mind Szegedhez kötik. A nívós megmérettetésről kérdeztük most a low-kick kategóriában mezőnyt lesöprő kick-box világbajnokot.

120 ORSZÁG, 1500 SPORTOLÓJA MÉRTE ÖSSZE TUDÁSÁT

A Küzdősportok Világjátéka egy lélegzetelállító esemény, melyen a világ legjobb küzdősportjai és harcművészetei kapnak teret. Az olimpiához hasonlóan ezt a megmérettetést is négy évente rendezik meg, jellemzően olyan sportágakban mérik össze tudásukat a versenyzők, melyek nem szerepelnek az olimpián. Idén Szaúd-Arábia fővárosában, Rijádban mérkőztek meg egymással a versenyzők a 120 ország 1500 sportolóját felvonultató világversenyen.

TINA ELSŐ ALKALOMMAL VETT RÉSZT A VILÁGVERSENYEN

Mint Kéri Tina elmondta, ő a tavalyi Európa-bajnokságon szerzett harmadik helyezésével kvalifikálta magát a világversenyen, melyen első alkalommal volt szerencséje részt venni. Nem is akármilyen eredménnyel! A fiatal lány a low-kick kategóriában, a 61 kg-osok súlycsoportjában aranyérmet szerzett, így letarolva a mezőnyt, felállhatott a dobogó legfelső fokára.

“SZÁMOMRA IS MEGLEPETÉS VOLT, HOGY SIKERÜLT ARANYÉREMMEL HAZATÉRNEM”

“A szervezők igen kitettek magukért a versenyen, minden nagyon profin működött, így a hangulat is remek volt. Nem is vettem még részt ilyen magas színvonalú versenyen, ami ennyire jól meg lett volna szervezve” – emlékezett vissza Kéri Tina. Hozzátette, a felkészülése nem volt teljesen 100%-os a megmérettetésre, mert betegség nehezítette a versenyt megelőző időszakot, ám, mint az eredmény mutatja, ez sem állt Tina útjába, hogy a dobogó legtetejére küzdje magát. “Bármennyire úgy mentem ki, hogy szeretnék nyerni, a felkészülésemet nehezítő negatív tényezők után nekem is meglepetés volt, hogy sikerült aranyéremmel hazatérnem” – árulta el a bajnok.

NINCS MEGÁLLÁS: IRÁNY PORTUGÁLIA ÉS A VILÁGBAJNOKSÁG

Tina azt is elárulta, nincs megállás: másfél hét múlva utazik ugyanis Portugáliába a kick-box világbajnokságra, ahol -miután 2021-ben megnyerte a világbajnokságot – feltett szándéka a címét megvédeni. “Így az elvárásaim igen magasak magammal szemben is, meglátjuk, milyen lesz a mezőny és reméljük a legjobbakat” – zárta gondolatait a fiatal sportoló.

A képeket nagyon köszönjük Kéri Tinának!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb