Mindenmás

Napi pakk: szeles, de napos idő vár ránk, QuizNight és irodalmi táncház is lesz ma Szegeden

Eljött a csütörtök, újra belevetjük magunkat a munkába, amihez szeles, de napos idő párosul ma Szegeden. Ma van Halottak napja, amit az elhunyt, de az üdvösséget még el nem nyert, a tisztítótűzben lévő hívekért tartunk november 2-án, mindenszentek napját követően. Ugyanakkor dübörögnek tovább az Őszi Kulturális Fesztivál programjai is, ma többek között egy QuizNight és egy irodalmi táncház szerepel a repertoárban. Kávé bekészít, itt a Napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden kedves Achilles, Viktor, Viktória, Tóbiás és Bogdán nevű Olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • Ma van Halottak napja. A halottak napja keresztény ünnep az elhunyt, de az üdvösséget még el nem nyert, a tisztítótűzben lévő hívekért. A katolikusok november 2-án tartják, mindenszentek napját követően. Magyarországon a halottak napja fokozatosan vált a katolikus egyház ünnepnapjából – általános, felekezetektől független – az elhunytakról való megemlékezés napjává.
  • 57 éve született David Schwimmer amerikai színész, producer, rendező (Jóbarátok).
  • 23 éve érkezett meg a Nemzetközi Űrállomásra az első állandó személyzet.

SZELES, DE NAPOS IDŐNK LESZ MA SZEGEDEN

Csütörtökön is napos időjárásra számíthatunk Szegeden, egy-egy felhő csak a reggeli órákban lehet. Csapadékra nem kell számítani városunkban. A déli-délkeleti szél többfelé feltámad, helyenként erős, viharos lehet. Hajnalra pára-, ködfoltok képződhetnek, a minimumok 3 és 11 fok között alakulnak, a maximumok pedig 14-20 fok között.

MÉG MINDIG TART AZ ŐSZI KULTURÁLIS FESZTIVÁL SZEGEDEN

Még ezen a héten is tart az Őszi Kulturális Fesztivál Szegeden. Íme az összes mai program, egy helyen:

  • 18.00 QuizNight – Café Radnóti
  • 19.00 Hommage a Sebők György – Szokody Anikó zongoraművész és Florence Sitruk hárfaművész hangversenye – SZTE Rekotori Épület, Díszterem
  • 20.00 Irodalmi táncház – Café Radnóti

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb