KikapcsVideo365

Csodálatos mesezenékkel hódító acapella együttes, és a leghíresebb operarészleteket felvonultató Opera-Cinema: újabb varázslatos dallamokkal bűvöl el bennünket a Filharmónia Magyarország

Csodálatos dallamokkal, fülbemászó muzsikákkal és örökzöld klasszikusokkal hódítja meg a komolyzene szerelmeseit a Filharmónia Magyarország az elkövetkezendő időszakban nemcsak Szegeden, hanem országosan is. A feledhetetlen élményeket kínáló gazdag repertoárról Földi Jácinttal, a Filharmónia Magyarország régióvezetőjével beszélgettünk.

EGY KÜLÖNLEGES PRODUKCIÓT LÁTHAT NOVEMBER 12-ÉN A ZENERAJONGÓ KÖZÖNSÉG: ÉRKEZIK AZ OPERA-CINEMA BEMUTATÓJA

Filharmónia Magyarország színes programokkal készül az idei évadban. Nemcsak Szegeden, hanem országosan is igazán egyedülálló, új koncerteket tűznek a műsorukra. “Például, amire most nagyon-nagyon készülünk, az az Opera-Cinema bemutatója, melyre november 12-én, vasárnap 10 órától Budapesten, a Magyar Állami Operaházban kerül sor” – tudtuk meg Földi Jácinttól. Mint elmondta, az Opera-Cinema egy nagyon érdekes és ugyanakkor különleges kompozíció, hiszen a leghíresebb operarészletek fognak felcsendülni ezen a koncerten eredeti verzióban.

EHHEZ FOGHATÓT MÉG SENKI SEM CSINÁLT KORÁBBAN

Majd utána egy egészen más, 21. századra formált filmvetítéssel és Magyarország leghíresebb színészeivel – mint Csuja Imre, Pokorny Lia, Mucsi Zoltán, vagy Bogdányi Titanilla – közösen egy teljesen új, egyedülálló produkciót láthat majd a közönség. “Tulajdonképpen az Opera-Cinema lényege, hogy egy kicsit közelebb hozzuk a klasszikus zenét a fiatalsághoz. Azonban a produkció nemcsak a gyerekeknek, vagy a fiatalságnak szól. Azt gondolom, hogy ez egy annyira új előadás, amihez foghatót szerintem még senki sem csinált korábban, hogy tényleg érdemes lesz kicsiknek és nagyoknak is látniuk majd” – árulta el a régióvezető.

DECEMBERBEN A SZEGEDI DÓMBAN HALLGATHATJUK MEG KISS ZSOLT ÉS A FOUR BONES QUARTET KONCERTJÉT

Filharmónia Magyarország varázslatos programjai itt még nem érnek véget. Október 29-ével indultak el a Tisza bérlet koncertjei, – melyekről bővebben alábbi cikkünkben írtunk – majd december 28-án, csütörtökön, 19:30 órai kezdettel tekintheti meg a nagyérdemű az Orgona bérlet harmadik koncertjét a Szegedi Dómban, ahol a Four Bones Quartet és Kiss Zsolt fognak fellépni. “A Four Bones Harsona Quartet-ről érdemes tudni, hogy már egy 20 éve működő együttesről van szó, akik már a nemzetközi porondon is egy elismert zenekarnak számítanak” – avatott be a részletekbe bennünket Földi Jácint.

JANUÁRBAN A VILÁGHÍRŰ THE KING’S SINGERS KONCERTEZIK A SZEGEDI PICK ARÉNÁBAN

A komolyzenei utazás 2024. január 18-án, csütörtökön 18:30 órától a The King’s Singers világhírű acapella együttes koncertjével folytatódik, akik a szegedi Pick Arénában varázsolják el csodálatos hangjukkal a közönséget. “A koncert szintén számunkra egy nagyon-nagyon várt esemény. Főleg azért, mert ez egy három állomásos koncertturné lesz, Szegeden kívül Budapestre és Debrecenbe is elviszik csodálatos műsorukat” – tudtuk meg a régióvezetőtől.

A LEGCSODÁLATOSABB MESEZENÉK DALLAMAI CSENDÜLNEK MAJD FEL

Mint megtudtuk, a The King’s Singers koncertje azért is különleges, mert az est során az együttes a legcsodálatosabb mesezenéknek a dallamait fogják előadni a Debreceni Filharmonikusokkal közösen.

Pillants bele videónkba is, ahol Földi Jácint mesél nekünk arról, milyen fantasztikus élményeket rejtenek a Filharmónia Magyarország varázslatos koncertjei az elkövetkező hónapokban.

Operatőr: Magyar Andor

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb