Sport

Visszaszámlálás megkezdve: eljött a rangadó hete, szombaton az ősi rivális Veszprém érkezik a Pick Arénába

Megkezdődött a visszaszámlálás, hétvégén jön a mérkőzés, amit minden szegedi vár: szombaton 17 órakor a K&H férfi kézilabda liga kilencedik fordulójában jön a gigászok csatája, vagyis a Pick Szeged-Veszprém összecsapás, méghozzá hazai pályán, a Pick Arénában.

Az elmúlt héten szüneteltek a bajnokság és a Bajnokok Ligája küzdelmei is, hiszen válogatott hét volt, így a szegedi játékosok is a különböző nemzeti csapatokkal készültek. A magyar együttesnek szerencsére nem kellett sokat utaznia, hiszen előbb Szegeden (31–27), majd Békéscsabán (36–26) játszott edzőmeccset a lengyelekkel. Az első mérkőzésen Mikler Roland, Bánhidi Bence, Bodó Richárd és Szita Zoltán is pályára lépett, míg a második találkozón Bodó, Szita és a lengyel csapatan Szymon Dzialakiewicz játszott. A Pick Szeged válogatott játékosainak számára a mai nap még a pihenésről szólt, először kedden délután edz majd együtt a keret.

KÖZEL AZ ÖTVENEDIK MÉRKŐZÉSHEZ A PICK ARÉNÁBAN

A szombati találkozó lesz a csapat 43. meccse a PICK Arénában. Eddig 32 győzelem, 2 döntetlen és 8 vereség a mérleg. A srácok 1410 gólt akasztottak és 1183-at kaptak. Idén eddig négyszer találkozott a két csapat Szegeden, kétszer két hazai siker mellett kétszer a Veszprém tudott nyerni. Az elmúlt szezonban az alapszakaszban 30–28-ra győztek a Tisza-partiak legnagyobb riválisuk ellen, míg a bajnoki döntő első találkozóján 31–25-re diadalmaskodtak. A két győzelemig tartó párharcot végül a bakonyiak nyerték, így ők lettek a bajnokok, de ez már a múlt.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb