Közélet

A nap legjobb híre is befutott: hamarosan könnyíthetünk magunkon a belváros egy újabb pontján, köztéri WC-t kapott a Bartók tér

Javában zajlik a Bartók tér felújítása, mely során többek között megújulnak a játszóeszközök, de ez még nem minden, új automatikus működésű, köztéri wc-t is kapott a belváros egyik frekventált helye.

Régóta probléma Szegeden a köztéri illemhelyek hiánya, hiszen sokáig nem volt lehetőség könnyíteni magunkon a belvárosban, ha sürgető dolga akadt az embernek. 2019-ben az Aradi vértanúk terére érkezett az első “megváltás”, ott létesült ugyanis egy köztéri automata toalett.

A folytatásra egészen mostanáig kellett várni: a Bartók tér felújításával az IKV nettó 36 millió forintért az Aradi térihez hasonló automata WC-t telepített a térre és 6, a rendőrségre bekötött kamera is figyelni fog a rendre. A Bartók téri új köztéri wc jelenleg ugyan még nem üzemel, de várhatóan hamarosan nagy megkönnyebbülést jelenthet minden szegedinek a szorult helyzetekben.

TELJESEN MEGÚJUL A BARTÓK TÉR

A Bartók tér felújítása során egyébként az elöregedett betont, aszfaltot felverik, lesz új járda, 750 négyzetméterrel nő a zöldterület, újraaszfaltozzák a sportpályákat is, és megújulnak a játszóeszközök is.

Olvasónktól, Zsófitól fotókat is kaptunk, így áll jelenleg a Bartók tér felújítása:

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb