Közélet

Ez gyors volt: hazánkba is megérkezett a fizetős Facebook

A Facebook asztali böngészős változatán kedden megjelent a Meta fizetős ajánlata, amelyben hirdetésmentes közösségi oldalt kínál. Az, hogy a Facebooknak és az Instagramnak lesz fizetős változata is, egy hete vált biztossá. A Meta közlése szerint a lépésre az európai uniós szabályozás miatt kerül sor. Ezt most is kiemelte a cég abban a felbukkanó ablakban, amellyel a Facebookra belépve találkozhatnak a magyar felhasználók.

Ahogy arra az előzetes információk alapján számítani lehetett, ha a felhasználók szeretnék a webes felületet hirdetésmentessé tenni, az 10 euróba, vagyis jelenlegi árfolyamon 3787 forintba kerül. Ebben már az adók is benne vannak, vagyis ennél többet csak akkor kell fizetni, ha a cég árat emel, vagy ha változik a forint-euró árfolyam.

NEM MUSZÁJ ÉLNI A LEHETŐSÉGGEL

A felhasználók dönthetnek úgy is, hogy nem élnek ezzel a lehetőséggel, ebben az esetben továbbra is látni fogják a reklámokat a közösségi oldalon. A Meta arra is felhívta a figyelmet, hogy a döntésüket bármikor megváltoztathatják, bármikor van lehetőség az előfizetés lemondására, vagy épp megkötésére. Akik a mobilos alkalmazásból fizetnek majd elő – az alkalmazásboltok jutalékai miatt – 13 eurót, nagyjából 4800 forintot kell majd fizessenek – írja a HVG.

Fotó: HVG

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb