MindenmásVideo365

A Stroke Világnapja alkalmából Détári Vilmos, a Szent Vincent Rehabilitációs Központ alapítója a SlágerFM és a HírTV reggeli vendége volt

A stroke megértése és kezelése nem csupán orvosi, hanem társadalmi ügy is. Ezt a filozófiát képviseli Détári Vilmos, a Szent Vincent Rehabilitációs Központ alapítója, aki nem csak, hogy személyesen küzdötte le az agyvérzés okozta nehézségeket, hanem elkötelezte életét annak biztosítására, hogy mások számára is elérhető legyen a legmagasabb színvonalú rehabilitációs ellátás. A Stroke Világnapján Détári Vilmost meghívták a SlágerFM és a HírTV reggeli műsorába, hogy beszéljen a stroke megelőzésének és kezelésének fontosságáról.

Détári Vilmos elárulta, hogy 8 évvel ezelőtt, amikor súlyos agyvérzésen esett át, hatalmas szerencséje volt, mivel Szegeden nagyon magas színvonalú ellátást kapott. Nagyon sokat köszönhet a kórházi ellátásnak. A kórházból kikerülve tapasztalta, hogy a rehabilitáció hosszas kezeléseire viszont már nincs egy hely, ahol személyre szabottan, komplexen tudna fejlődni, elérni a lehető legjobb állapotot, és ott szinten tartani magát. Ekkor fogalmazódott meg benne, hogy nyit egy központot.

A pár tíz négyzetméteres szegedi központ egy éve tovább bővült több száz négyzetméteresre: bentlakásos rendszerrel segíti a rehabilitáció lehető leghatékonyabb eredményességét. Budapesten pedig az ambuláns ellátásban tudnak segíteni, kiemelten a neurológiai rehabilitációban.

Büszkék vagyunk, hogy az elsők között számolhattunk be a szegedi központ nyitásáról, ott is voltunk a megnyitón, erről itt írtunk:

A budapesti központ építése közben is nyilatkozott Détári Vilmos alapító, később pedig már a megnyitó pillanataiban árulta el érzéseit a Szeged365-nek. Erről itt írtunk:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb