Mindenmás

Napi pakk: 14 fok, élénk szél, új forgalmi rend a Mars téren és Kormányinfó

Már be is futott a csütörtök, azaz a kispéntek, így nincs sok hátra a hétvégéig! Már most szólunk: új forgalmi rend lépett életbe a Mars téren, 13 órakor pedig jön Gulyás Gergely és belengeti a legújabb kormányzati döntéseket. Az időjárás is kegyes lesz hozzánk, ugyanis a csodás napsütésben, ám kicsit szeles időben lehet részünk ma Szegeden. Öveket becsatolni, itt a Szeged365 napi pakk!

NÉVNAPOSOK ÉS A FELTALÁLÓK NAPJA

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Tivadar, Bozsidár, Nátán, Nátánael, Nátániel, Teodor és Tihamér nevű Szeged365 olvasónak! Érdekességek:

  • ma van Európában a Feltalálók Napja! Hedy Lamarr, magyar származású színésznő, feltaláló születésnapjának tiszteletére, aki az ugró kódos adó-vevő rendszert kitalálta, amit torpedók irányítására használtak. Később ez a találmány lett az alapja a Bluetooth és wifi hálózatok és más modern kommunikációs rendszerek működésének.
  • Mindezek mellett 94 éve ezen a napon született Kertész Imre, az egyetlen irodalmi Nobel-díjas magyar író,
  • 56 éve pedig Tóth Auguszta, Jászai Mari-díjas színművésznő, szinkronszínész.

ÉLÉNK SZELET HOZ A CSÜTÖRTÖK

Csütörtökön a reggeli pára- és ködfoltok megszűnését követően napos-fátyolfelhős időre van kilátás, esni nem fog Szegeden. Déliesre fordul a szél és többfelé kell élénk, helyenként erős széllökésekre számítani. Kora reggel 2, napközben 10 és 16 fok közötti értékeket mérhetünk városunkban.

MÁTÓL ÚJ FORGALMI REND VAN A MARS TÉR KÖRNYÉKÉN

November 9-én új forgalmi rend lép életbe Szegeden, a Mars tér-Mérey utca kereszteződésében. Csütörtöktől azoknak, akik az Árkád felől haladnak a Kossuth Lajos sugárút irányába a belső egyenes forgalmi sávban, ezentúl nem kell majd sávot váltaniuk, ha a körúton szeretnének tovább haladni. A Mérey utca előtti sávból autóbusz forgalmi sáv lesz, mint egy buszöböl és az autóbuszok hamarabb kapnak szabad jelzést, tehát hamarabb indulhatnak majd el, mint a többi autós. 

MA KORMÁNYINFÓ LESZ

Kormányinfót tart Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő csütörtökön 13 órától, Mit, miért tesz a kormány? címmel – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb