Közélet

Újabb fejlemények az októberi horgosi lövöldözésről: Zágrábban kaphatták el a migránsgyilkosság gyanúsítottjait

A zágrábi Cibona városrészben tartóztatta le a horvát rendőrség azt az öt pakisztáni illetőségű állampolgárt, akik feltehetőleg a horgosi hármasgyilkosság gyanúsítottjai, írta meg a zágrábi portálok információi alapján a Szabad Magyar Szó.

Mint korábban megírtuk, október 27-én, péntek hajnalban kezdtek el lövöldözni a migránsok Horgoson, a településen élők félnek, nem mernek kimenni az utcára sem. A lövöldözésben három migráns meghalt és egy megsebesült. A fegyveres összetűzésre a valamikori Bácska mezőgazdasági birtok elhagyatott épületénél került sor. Jelentős rendőrségi erők vonultak ki a helyszínre.

A szerb rendőrség négy afgán és két török állampolgárt tartóztatott le akkor, azóta pedig további több mint száz migránst, illegális fegyvertartás és egyéb bűncselekmények miatt. Kilenc személyt embercsempészés alapos gyanúja miatt állítottak elő.

VIZSGÁLJÁK, HOGY KÖZÜK LEHET-E A HORGOSI GYILKOSSÁGOKHOZ

Mint a lap írta, a gyanú szerint a most letartóztatott öt pakisztáni állampolgár részt vett október 27-én a leszámolásban. A migránsokat hamis papírok birtokában találták meg, a mobiltelefonjaik vizsgálatát követően kommunikációjukból derül majd ki, hogy közük lehet-e a horgosi gyilkosságokhoz.

Forrás és fotó: szmsz.press

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb