Közélet

Horgosi lövöldözés: őrizetbe vettek hat gyanúsítottat, de találtak egy géppuskát és több tucat lőszert is

Négy afgán és két török férfit vettek őrizetbe a rendőrök Horgoson egy elhagyatott épületben, azt követően, hogy pénteken hajnalban egy fegyveres leszámolás során három illegális bevándorló életét vesztette, egy pedig megsebesült.

Mint korábban megírtuk, péntek hajnalban kezdtek el lövöldözni a migránsok Horgoson, a településen élők félnek, nem mernek kimenni az utcára sem. A lövöldözésben három migráns meghalt és egy megsebesült. A fegyveres összetűzésre a valamikori Bácska mezőgazdasági birtok elhagyatott épületénél került sor. Jelentős rendőrségi erők vonultak ki a helyszínre.

79 MIGRÁNSRA BUKKANTAK, GÉPFEGYVERT ÉS TÖBB TUCAT TÖLTÉNYT IS TALÁLTAK

Mint a Szabad Magyar Szó írta, az elhagyatott épületben a rendőrök egy gépfegyvert találtak, valamint több tucat töltényt, közölte a nagykikindai rendőrkapitányság. “A rendőrök a terep átkutatása során még egy géppuskát találtak, illetve 79 illegális bevándorlóra bukkantak, akiket befogadóközpontba szállítottak” – olvasható a közleményben.

ŐRIZETBEN A HAT GYANÚSÍTOTT

A hat gyanúsított migránst a szabadkai felső ügyészség utasítására 48 órás őrizet alá helyezték és – a közlemény szerint – egyelőre tiltott fegyvertartás és viselés, illetve lőszerrel való visszaélés miatt indul ellenük eljárás. A rendőrség folytatja az eset részleteinek felderítését, és mint közölték a sérült migráns pedig elsősegélyben részesült.

A TÉRSÉGBEN KÖNNYŰ FEGYVERHEZ JUTNI

Demkó Attila biztonságpolitikai szakértő, a Mathias Corvinus Collegium Geopolitikai Műhelyének vezetője a Híradóban elmondta: folyamatos a szír és pakisztáni, valamint szír és afgán csoportok közti részben etnikai, kulturális, részben anyagi természetű konfliktus. A térségben könnyű fegyverhez jutni, mert a balkáni háborúk után rengeteg maradt ellenőrizetlenül. Mivel az embercsempészet profitja hatalmas, az erőszak is egyre fokozódik.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Forrás és fotók: szmsz.press

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb