Sport

Játék nélkül juthat ki a magyar labdarúgó-válogatott az Eb-re

A bolgár Sportal.bg értesülései szerint Plovdivból már nem lehet elköltöztetni a Bulgária–Magyarország Eb-selejtező mérkőzést, így ha nem tudják lejátszani a csapatok a találkozót, akkor a magyar válogatott kapja a három pontot, amivel kijut az Európa-bajnokságra, Bulgáriát pedig kizárhatják, írta meg az Index.

Hétfőn derült ki, hogy Szófia helyett Plovdivban rendezik a Bulgária–Magyarország Eb-selejtezőt. A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) azt írta: a bolgár szövetség biztonsági okokból változtatta meg a mérkőzés helyszínét és időpontját, valamint arról is döntött, hogy nézők nélkül rendezik meg a találkozót. Az MLSZ a szurkolók segítségére sietett, visszatéríti a jegyek árát, valamint közbenjár a pórul járt drukkerek kárpótlásának érdekében. Időközben Marco Rossi szövetségi kapitány kihirdette a magyar válogatott keretét is.

A LÉTESÍTMÉNY ÉPPEN FELÚJÍTÁS ALATT ÁLL

Csütörtökön Plovdiv polgármestere hivatalos levelet kapott arról, hogy a helyi stadion kivitelezője nem ajánlja, hogy Plovdivban rendezzék meg a mérkőzést, mivel éppen felújítás alatt áll a stadion, gőzerővel zajlanak a munkálatok, és november 13. és 20. között nem ajánlatos mérkőzést rendezni a létesítményben, mivel éppen akkor helyezik el az új tetőszerkezet legfontosabb elemeit. Pénteken a bolgár szövetség elnöke egyeztetett a kivitelezővel és a rendőrséggel is, ám döntést nem tudtak hozni a plovdivi rendezéssel kapcsolatban. A helyi polgármester aztán bejelentette, hogy mégis a városban rendezik a találkozót. A kivitelező cég vezetője is megszólalt, és nem vállalta a felelősséget a biztonságos lebonyolításért.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KAPNÁ A HÁROM PONTOT

Az egyik legnagyobb bolgár sportlap, a Sportal.bg megkereste a Bolgár Labdarúgó-szövetséget, akik arról tájékoztattak, hogy az idő rövidsége miatt a Bulgária–Magyarország Eb-selejtezőt mindenképpen Plovdivban rendezik meg.

Ha erre nincs lehetőség, akkor a magyar válogatott kapja a három pontot, amivel a mieink bebiztosítanák kijutásukat. A portál arról is ír, hogy amennyiben ez bekövetkezne, a bolgár labdarúgó-válogatottat kizárnák az Eb-selejtezőről.

Forrás: index.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb